Četvrtak, 22 veljače, 2024
NaslovnicaMAKARSKAREUSTROJ GRADA Paunović: Narednih deset dana ćemo imenovati v.d.pročelnika svih odjela

REUSTROJ GRADA Paunović: Narednih deset dana ćemo imenovati v.d.pročelnika svih odjela

U prosincu 2021.godine na Gradskom je vijeću donesena Odluka o ustrojstvu i djelokrugu upravnih tijela grada Makarske, koja je na snagu stupila 1.siječnja ove godine. U roku od 60 dana, dakle do kraja veljače, mora se napraviti nova opća sistematizacija radnih mjesta.

– Na tome ćemo intenzivno raditi narednih mjesec i pol, a budući po novom ustrojstvu imamo nove odjele, tako nemamo pročelnike te ćemo imenovati vršitelje dužnosti kroz sljedećih 10-ak dana, najavio je gradonačelnik Zoran Paunović.

Nije poznato koga će gradonačelnik imenovati na čelo novih odjela. Gradonačelnik Paunović nam je kazao kako još uvijek nisu definirali ljude za čelne pozicije, a ni u zgradi Grada ne kalkulira se, kako doznajemo, s imenima niti je išta procurilo u javnost.

Upravni odjel za opće poslove i imovinu grada nasljeđuje, inače, po većem dijelu zadataka Ured gradonačelnika, a predstojnica ovog ureda bila je Lara Rakušić Ivanković. Upravni odjel za financije, proračun i naplatu potraživanja praktički je po nazivu i opisu poslova kao bivši, kojemu je na čelu bila nedavno imenovana Ivana Kraljević Radalj. Upravni odjel za razvoj grada, komunalne djelatnosti i urbanizam izrastao je iz dva odjela kojima su na čelu bili Matko Lovreta i v.d.Katarina Kostanić. Upravni odjel za javne potrebe i društvene djelatnosti vrlo je srodan onome čiji je pročelnik bio Dražen Kuzmanić.

– Mislim da je dobro da smo neke odjele spojili i vjerujem da će tako biti učinkovitiji. Ranije su znali biti problemi u komunikaciji i koordinaciji između odjela. Vjerujem da će se to novim ustrojstvom poboljšati, tvrdi Paunović.

Odluku je radio odvjetnički ured Ivančić iz Splita, koji, prema gradonačelnikovim riječima, još uvijek nije završio posao te konačni trošak njegove usluge, barem kako je rečeno na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća, nije poznat. Gradonačelnik nam je potvrdio da oni rade i na sistematizaciji.

Zanimalo nas je i hoće li biti novih zapošljavanja, što se kao vjerojatnost dalo naslutiti na pretprošloj sjednici Vijeća. Međutim, Paunović za sada ne otkriva detalje kazavši kako se još uvijek radi na sistematizaciji.

– Bit će to drugačija radna mjesta, ne nužno nova, kazao je.

Na naš upit hoće li kvantitativno biti povećanja, odvratio je da se još uvijek ne zna te kako će sve te elemente proći zajedno s odvjetničkim uredom.

Ivona Ćirak /foto M.D.

- Oglas -