Ponedjeljak, 11 prosinca, 2023
NaslovnicaSPORTRagbi: Hrvatska tijesno poražena u neizvjesnoj završnici

Ragbi: Hrvatska tijesno poražena u neizvjesnoj završnici

Hrvatski ragbijaši okončali su ciklus u studenom. Naša reprezentacija drugi vikend u nizu zaigrala je u Makarskoj, ovaj put protiv Švedske. Izabranici Anthony-ija Poše odigrali su vrlo dobru utakmicu, no na kraju su ipak poraženi (20:22). Utakmicu je obilježila jaka bura, no unatoč tome tribine su bile dobro popunjene. Hrvatska je već na početku stigla do rezultatske prednosti, a za to je zaslužan Nik Jurišić. Kapetan je dobio priliku iz pretvaranja, koje je uspješno realizirao i Hrvatskoj donio 3:0. Nastavak prvog poluvremena bio je prilično izjednačen, te se vodila velika borba za prevlast na sredini terena.

Blagu inicijativu imala je Švedska, koja je u prvih dvadesetak minuta bila nešto konkretnija u igri prema naprijed. No, naša obrana djelovala je kompaktno te je uspješno zaustavljala sve napade Skandinavaca. Desetak minuta prije odlaska na odmor, intenzitet igre se pojačao. Naši ragbijaši neoprezno su izgubili jednu loptu, te su Šveđani jurnuli u kontru. Istu su uspješno realizirali, nakon čega su pogotkom iz pretvaranja došli do 3:7.

Primljeno polaganje probudilo je Hrvatsku. Naši reprezentativci odmah su krenuli u napad, a nakon dvije-tri minute Marko Svaguša položio je loptu iza protivničke linije. Uspješan napadački učinak popraćen je pogođenim pretvaranjem, pa je naša reprezentacija prednost vratila na svoju stranu. Ipak, u završnici prvog dijela igračima Anthony-ija Poše popustila je koncentracija, pa je Švedska dvama uzastopnim polaganjima stigla na 10:19.

Drugo poluvrijeme bilo je još uzbudljivije od prvog. Naši dečki zaigrali su znatno bolje nego li u prvih 40 minuta te su sve do kraja bili u igri za pobjedu. U posljednje dvije minute Hrvatska je ušla sa minus dva, te je na sve načine pokušavala probiti čvrstu obranu Skandinavaca i Makarsku napustiti s dvije uzastopne pobjede. Nažalost, u tome ipak nije uspjela. Šveđani su izdržali sve naše nalete i došli do druge pobjede u ovogodišnjem izdanju Trophy divizije.

Hrvatska je dala sve od sebe dav ovaj ciklus okonča maksimalnim učinkom, a iako u tome nije uspjela, nema previše razloga za nezadovoljstvo. Dapače, naši reprezentativci mogu biti ponosni na svoju igru u ova dva tjedna.Hrvatska svoj put u ovosezonskom izdanju Trophy divizije nastavlja na proljeće, kada je čekati utakmice protiv Litve (u Hrvatskoj) i Švicarske.
Dora Srzić/foto MD/arhiva

- Oglas -