Utorak, 28 studenoga, 2023
NaslovnicaAKTUALNOGradonačelnik najavio WTA City: Imat ćemo seriju koncerata

Gradonačelnik najavio WTA City: Imat ćemo seriju koncerata

Jedna od predstojećih manifestacija koje će se događati narednih tjedana svakako je WTA turnir za koji je Grad izdvojio 900 tisuća kuna. Na jučerašnjoj je sjednici Turističkog vijeća TZ-a grada Makarske gradonačelnik Zoran Paunović, ujedno i predsjednik te v.d.direktora ureda, kazao kako se uz WTA turnir planiraju i prateća događanja.

– Grad se uključio u turnir i daje nekakve smjernice, a paralelno radimo na manifestaciji WTA City. Imat ćemo seriju koncerata, kazao je Paunović.

Radi se o desetak koncerata. Nastupati će i lokalne glazbene snage.

Paunović je dodao kako se radi na tabli dobrodošlice te su naručene brošure. Nije otkrio koliko će se iz kase TZ-a grada Makarske izdvojiti za organizaciju manifestacije te promociju. Prije dva mjeseca je kuloarima kružila informacija da će se iz blagajne TZ-a izdvojiti nekih pola milijuna kuna za WTA, no gradonačelnik nam je to svojedobno demantirao s riječima kako to nije točno.

Valja dodati kako TZ trenutno na računu ima preko 1,5 milijun kuna. Lani je u ovo vrijeme bilo skoro milijun, a preklani, u prvoj pandemijskoj godini, svega 26 tisuća.

Za očekivati je da će turistička sezona biti dobra te bi proračun umjesto skromna 4 milijuna uslijed mogućeg proglašenja kraja pandemije mogao narasti do “normalnih” 7.

Ivona Ćirak /foto M.D.

- Oglas -