Petak, 14 lipnja, 2024
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaFOTO I VIDEO Rekordna Biciklijada okupila 865 registriranih sudionika

FOTO I VIDEO Rekordna Biciklijada okupila 865 registriranih sudionika

Makarska Biciklijada ove je godina nadmašila sva očekivanja – s ukupno 865 registiranih sudionika uvjerljivo je nadmašeno svako dosadašnje izdanje, a lijepo i sunčano vrijeme izmamilo je i brojne promatrače na gradsku rivu, jutros sasvim očišćenu od automobilskog prometa. U organizaciji Savjetovališta Lanterna i Biciklističkog kluba Makarska, te uz potporu Grada i Turističke zajednice Makarska, 17.po redu promocija zdravog načina življenja, možemo slobodno zaključiti, u potpunosti je ispunila svoj cilj. S time se svakako slaže i predsjednik BK Makarska Siniša Rudelj.

– Velika šarena kolona je zagospodarila gradom makar na pola sata i stvorila jedan veliki šušur te divan prizor makarske rive bez prometa. Odaziv nas je malo i iznenadio jer nam je na kraju ponestalo majica za sve sudionike, osigurali smo ih 850 ali na kraju ni to nije bilo dovoljno – kazao je predsjednik BK Makarska. Inače, Biciklijada je, po tradiciji, započela točno u 10 sati, svemu je prethodio i nastup naše Gradske glazbe Makarska, a nakon đira gradom većina se sudionika zadržala na gradskoj rivi na popratnom programu te izvlačenju lutrije s bogatim nagradama.

Program je kao i uvijek vodio Joško Marče i nagrada je bilo svakojakih, od izleta do večera no najbolje je prošao 9-godišnji Ivan Musa, čiji je broj izvučen kod dijeljenja glavne nagrade, vrijedne bicikle radi koje, sigurni smo, nikada neće zaboraviti ovogodišnju manifestaciju. Dodajmo i to da je najmlađi prijavljeni natjecatelj, Toni Bilić, imao samo godinu dana dok je titulu najstarijeg ponovno uzeo neumorni Frane Visković sa 76 godina na leđima. Za kraj, Biciklijada je u petak navečer najavljena tradicionalnom radionicom popravljanja bicikala te koncertom naše Dragane Čović i pratećeg benda, a uoči izvlačenja nagrada posjetitelji na rivi mogli su uživati i u biciklističkim akrobacijama BMX ekipe pod vodstvom Frane Granića.

O.Franić / foto Duje Antonini

- Oglas -