Subota, 15 lipnja, 2024
NaslovnicaMOZAIKDogađanjaKoncert Severina FIlipovića povodom 60 godina Malakološkog muzeja

Koncert Severina FIlipovića povodom 60 godina Malakološkog muzeja

Program obilježavanja 60 godina Malakološkog muzeja nastavlja se u nedjelju 13.kolovoza u 21 sat, u prostoru STare franjevačke crkve gdje posjetitelje čeka koncert našeg pijanista Severina Filipovića.

Severin Filipović je rođen 1992. godine u Makarskoj, počeo je učiti klavir sa šest godina u Glazbenoj školi Makarska te u istoj školi stekao osnovno i srednje glazbeno obrazovanje u klasi Olge Račić, prof. Za vrijeme srednjoškolskog obrazovanja, surađivao je s Međunarodnim orkestrom mladih glazbenika (”International Youth Orchestra” – Neumarkt) i svirao s Dubrovačkom filharmonijom. Diplomirao je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi red. prof. Lidije Stanković, a Master studije završava na Kraljevskom konzervatoriju u Bruxellesu (”Koninklijk Conservatorium Brussel”) u klasi red.prof. Aleksandra Madžara. Trenutno završava poslijediplomski studij Umjetničkog usavršavanja u Zagrebu u klasi red.prof. Đorđa Stanettija. Dobitnik je nagrade iz fonda ”Jelena Pavlović” za najboljeg studenta klavira Fakulteta muzičke umetnosti za 2016. godinu.

Osvajao je brojne nagrade na državnim i međunarodnim natjecanjima, uključujući 1. nagradu na ”18. međunarodnom natjecanju za mlade pijaniste” – Šabac (Srbija), 1. nagrada na Državnom natjecanju komornih sastava 2015. godine u Beogradu (klavirski duo), 1. nagrada na ”23. međunarodnom natjecanju za mlade pijaniste” – Šabac, učešće u polufinalu natjecanja ‘’Jeunesses musicales’’ 2014. i 2019. godine u Beogradu, te dobitnik 1. nagrade i “Grand Prix” nagrade na “6. međunarodnom pijanističkom natjecanju” u Smederevu.

Surađivao je i pohađao majstorske kurseve kod mnogih renomiranih profesora i pedagoga kao što su Arbo Valdma, Aleksandar Madžar, Jacques Rouvier, Ruben Dalibaltayan, Amy Lin, Michael Uhde, Boris Kraljević…

Ulaz je slobodan.
MD/foto: PR

- Oglas -