Subota, 13 travnja, 2024
NaslovnicaMOZAIKDogađanja14. KA KULTURA U TUČEPSKIM ZASEOCIMA Kiša dopustila samo poetsko predjelo

14. KA KULTURA U TUČEPSKIM ZASEOCIMA Kiša dopustila samo poetsko predjelo

Svi oni koji se bave organizacijom događanja na otvorenom jako dobro znaju kako se protiv svega može boriti ali protiv čudljivog vremena ne.

Premda su iz DHMZ-a cijeli dan stizala uvjeravanja kako će kiša pasti tek nešto prije ponoći, nebo je ipak učinilo po svom i otvorilo se u Čovićima taman na kraju poetskog predjela koje je publici priredio antologijski pjesnik Mile Pešorda.

Glumci HNK Šibenik, koji su trebali odigrati predstavu ‘Leda’ Miroslava Krleže u režiji Borisa Svrtana nisu krili svoje razočaranje što će publiku morati ostaviti kratkih rukava, a ništa manje nisu bili tužni ni vjerni posjetitelji kKuTz-a koji su se do posljednjeg trenutka nadali kako će uspjeti odgledati taj kazališni komad prije kiše.

Pretposljednje događanje ovogodišnjeg kKuTz-a na rasporedu je ovog petka, 09.08., u Sridi sela, gdje stiže predstava ‘Dekorater’ u izvedbi Kazališne grupe ‘Lectirum’ iz Zagreba sa sjajnim Goranom Grgićem, Ksenijom Pajić i Ines Bojanić a u sklopu proznog predjela gošća je Marina Vujčić.
R. I


- Oglas -