Petak, 19 travnja, 2024
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaVIDEO/FOTO: GLAZBENE NOĆI POD ZVIJEZDAMA Trodnevnu glazbenu poslasticu nije pokvarila ni nedjeljna...

VIDEO/FOTO: GLAZBENE NOĆI POD ZVIJEZDAMA Trodnevnu glazbenu poslasticu nije pokvarila ni nedjeljna kiša

Uz nastup odličnog ženskog tria – grupe Meritas te Jelene Radan, u ponedjeljak je u ponovo punom Parku fra Jure Radića okončano prvo izdanje Glazbenih noći pod zvijezdama, mini-festivala koji je tri večeri za redom donio malo drugačiji glazbeni štih u program ovogodišnjeg Makarskog kulturnog ljeta.

Podsjetimo, tako je subotnja večer na vjerojatno najatraktivnijoj gradskoj pozornici protekla uz projekt Musica Mediterana, odnosno tenora Stefana Kokoškova i mezzosopranisticu Bjanku Ivas Mamić, koji su i ovaj put makarskoj publici predstavili neke od najpoznatijih mediteranskih melodija. Nedjeljnu večer obilježili su Hollywood Film Music s izborom poznatih soundtrackova filmske i televizijske produkcije – nažalost, desetak minuta kiše koja je počela padati nakon duge makarske suše bilo je dovoljno da organizatorima pomrsi planovi i prekine izvrstan koncert zagrebačkog kvarteta. No, posjetitelji su zato posljednjeg dana, u ponedjeljak navečer, spremno dočekali nastup grupe Meritas i Jelene Radan koje su se predstavile zajedničkim projektom When Tomorrow Comes, sazdanim od pjesama koje su im obilježile glazbeno odrastanje. U davanju neke konačne ocjene, u ovom ćemo se slučaju potpuno složiti s mišljenjem direktorice TZ Makarska Hloverke Novak Srzić.

– Cilj nam je bio organizirati jednu malu glazbenu poslasticu koja možda nije za masovan odaziv, ali je za specifičnu publiku i glazbene sladokusce, te na kraju moram biti prezadovoljna. Odaziv je bio stvarno velik, imali smo sjajnu reakciju publike i zahvaljujem se svima koji su ovih dana posjetili jedinstveni ambijent ovog parka na ulazu u Osejavu. Sigurno nastavljamo i iduće godine i po meni su Glazbene noći pod zvijezdama stvarno dodatni iskorak u ljetnoj ponudi, uz sva događanja koja u sklopu programa Makarskog kulturnog ljeta nosi centralna pozornica na Kačićevom trgu – kazala je Novak Srzić.
O.F. / D.Antonini

 

 

- Oglas -