Utorak, 5 prosinca, 2023
NaslovnicaSPORT1.B vaterpolska liga, 10. kolo: Galeb protiv Crikvenice traži nastavak niza

1.B vaterpolska liga, 10. kolo: Galeb protiv Crikvenice traži nastavak niza

Ovaj vikend na rasporedu je pretposljednje kolo 1.B lige. Sve utakmice igraju se u subotu, a jedan od susreta ovotjednog programa je i onaj između Galeba i Crikvenice.

Naši vaterpolisti u prošlom su kolu gostovali kod vrlo dobrog Osijeka, a iz srca Slavonije vratili su se s punim plijenom! Osijek ove sezone igra „toplo-hladno“, a posljednje se vrijeme nad obalama Drave nadvila ciklona. Takvo stanje dodatno je produbio i tajfun iz Makarske koji je u subotu poharao četvrti najmnogoljudniji hrvatski grad. I dok Osječani još uvijek zbrajaju „štetu“ nakon nevremena i željno iščekuju vedrije dane, u gradu podno Biokova situacija je bitno drugačija.

Vaterpolisti Galeba na Istok Hrvatske otputovali su sa strepnjom i nadom, a na kraju su se u svoju Makarsku vratili veseli i nasmijani. Utakmica protiv Osijeka pokazala je da Galeb vrijedi puno više od trenutne pozicije na ljestvici. S obzirom da mu do kraja sezone predstoji izuzetno lagan raspored (nakon susreta s Crikvenicom očekuje ga gostovanje u Rovinju te zaostali susret s Pulom), Makarani bi sezonu vrlo lako mogli okončati na još boljem mjestu od trenutnog osmog.

Crikvenica pak ove sezone igra jako loše te je u dosadašnjih 9 nastupa osvojila svega četiri boda. Jedine dvije utakmice iz kojih je uspjela izaći neporažene bile su one protiv Delfina (17:17) i Pule (pobjeda Crikvenice 18:13). Donekle konkurentna bila je još jedino u ogledu s Opatijom (poraz 14:9), dok je u susretima protiv jačih ekipa redom trpjela teške poraze.

Evidentno je da Galeb izraziti favorit u subotnjoj utakmici te bi sve osim njegove pobjede bilo veliko iznenađenje. Ipak, nijednog se protivnika ne smije shvatiti olako. Dapače, svakoj utakmici treba pristupiti maksimalno ozbiljno, u suprotnom bi Vas podcjenjivački pristup mogao skupo koštati.

Utakmica Galeba i Crikvenica na rasporedu je u subotu.

D. Srzić / foto Pixabay

- Oglas -