Utorak, 27 veljače, 2024
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaŽUPANIJA Predstavljen Program kreditiranja poduzetništva i obrta putem subvencioniranja kamate kredita

ŽUPANIJA Predstavljen Program kreditiranja poduzetništva i obrta putem subvencioniranja kamate kredita

Župan Blaženko Boban i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, EU fondove i poljoprivredu Anđelko Katavić predstavili su danas Program kreditiranja poduzetništva i obrta putem subvencioniranja kamate kredita. Ovaj program uveden je još 2018. godine, a zanimanje je iznimno veliko, podsjetio je župan. „Već prvu godinu imali smo jako puno pozitivnih reakcija, ali i zainteresiranih ljudi.

U protekle 4 godine emitiran je preko 541 milijun kuna kreditnoga novca za preko 350 poduzetnika s područja naše županije. Jako je bitno istaknuti kako imamo ugovore s devet banaka“, naglasio je Boban.

Pročelnik Anđelko Katavić navodi kako poduzetnici na ovaj način dobivaju nova likvidna sredstva. „Refinanciranjem nepovoljnih kredita i financiranjem obrtnih sredstava poduzetnici dobivaju olakšanje u funkcioniranju u novom poslovnom pothvatu“, poručio je Katavić i dodao kako se Povjerenstvo sastaje jednom mjesečno, što jamči brzu realizaciju prijavljenih programa. „Stalno komuniciramo s poslovnim bankama. Ako je poduzetnik dan prije podnio zahtjev, mi ga uzimamo u obzir i stavljamo ga na Povjerenstvo. Također, vrlo brzo se donose i odluke o promjeni poslovne banke“, rekao je Katavić.

Ciljevi ovoga programa su poticanje samozapošljavanja na području Splitsko-dalmatinske županije, nove investicije i održavanje likvidnosti. Kamata za poduzetnike na kraju iznosi od 0,7% do 1,7%, a ostatak kamate snosi Županija.

MD/foto: SDŽ

- Oglas -