Subota, 20 srpnja, 2024
NaslovnicaAKTUALNOVIDEO I FOTO: Atmosfera prve večeri MEtno festivala

VIDEO I FOTO: Atmosfera prve večeri MEtno festivala

Makarski Metno festival započeo je u petak navečer na Spomeniku revolucije gdje su se pred nekoliko stotina posjetitelja predstavili domaćini iz Vokalne skupine FA Tempet te jedni od najpriznatijih domaćih etno sastava, dobitnici dvaju Porina i odlični ‘live’ zabavljači Cinkuši.

U vrlo dobroj atmosferi program na spomeniku na Glavici potrajao je sve do ponoći, a druženje još i duže. Metno festival nastavlja se danas (subota) ostalim događanjima – tako će u 15 sati u dvorani Arte započeti radionica pjevanja tradicijskih napjeva pod vodstvom Dr.sc. Joška Ćalete te suradnica, djevojaka iz grupe Harmonija disonanca, posvećena vokalnoj glazbenoj tradiciji dinarskog i jadranskog areala. koji se isprepleću upravo na makarskom području.

Subotnji program nastavlja se od 21:30 na Spomeniku revolucije, gdje večernja događanja otvara Harmonija disonance, a potom nastupaju zvijezde večeri, cijenjeni bend iz Barcelone – Barcelona Gipsy balKan Orchestra, međunarodni ansambl s interpretacijama tradicionalne muzike Balkana, Bliskog Istoka i Mediterana. Kako je bilo prvog dana, pogledajte I poslušajte u našoj video i foto galeriji.
O.Franić / video Duje Antonini

- Oglas -