Subota, 20 travnja, 2024
NaslovnicaMOZAIKKulturaVIDEO/FOTO: KULTURNO LJETO U ZNAKU JAZZA Nakon Dražen Bogdanović Projecta slijede New...

VIDEO/FOTO: KULTURNO LJETO U ZNAKU JAZZA Nakon Dražen Bogdanović Projecta slijede New York Gypsy All Stars

Događanja na programu Makarskog kulturnog ljeta ovog su tjedna u službi Makarska Jazz Festivala koji se od utorka 20. kolovoza odvija u našem gradu.

Nakon otvaranja uz Amiru Medunjanin na ljetnoj pozornici te Oridano Gypsy Jazz Band na mletačkoj česmi, u srijedu je proradila i glavna festivalska bina, ona na Kačićevom trgu gdje smo imali prilike uživati u koncertu Dražen Bogdanović Projecta, u kojem se naš znani saksofonist udružio s Artemijom Stanić, Antom Jurinovićem, Milom Stavrosom i Damirom Dugečem. Dio odličnog sinoćnjeg nastupa Bogdanovića i društva donosimo u prilogu teksta, a zvijezde programa trećeg dana festivala su New York Gypsy All Stars.

Nastupaju Ismail Lumanovski, Tamer Pinarbasi, Panagiotis Andreou te Marius van den Bronk, dok koncert na središnjem gradskom trgu započinje u 22 sata. Do kraja tjedna na programu je još nekoliko jako zanimljivih događanja, u petak koncert Roby Lakatos Ensemble, subota je na istom mjestu rezervirana za Tedi Spalato Sextet dok završna večer Makarska Jazz Festivala u nedjelju u 22 sata ugošćuje Darko Rundeka u pratnji HRT Jazz Orchestra. Ulaz je besplatan.
O.F.

- Oglas -