Subota, 5 listopada, 2024
NaslovnicaPROMOVELIKI JUBILEJ Restoran Hrpina slavi 50 godina rada: Autohtone marende s hranom...

VELIKI JUBILEJ Restoran Hrpina slavi 50 godina rada: Autohtone marende s hranom iz OPG-ova, povoljne cijene i dobra zabava vikendom

Ove godine, na novoj adresi u Ulici Ante Starčevića 41, restoran “Hrpina” obilježava 50 godina rada. Vlasnik Aljoša Špec sa suprugom Anom prije 16 je godina, naime, preuzeo restoran na Trgu Hrpina, no kako kaže, zbog više sile morao je tražiti drugu alternativu i našao ju je u objektu poznatog makarskog restorana “Ivo” koji se tada davao u najam.

Vjeruje, kako kaže, da će Makarani znati prepoznati kvalitetu jela, povoljne cijene prilagođene domicilnom stanovništvu, porijeklo namirnica koje su mahom iz lokalnih ili hrvatskih OPG-ova, kao i uslugu.

- Oglas -

– Radi se o za nas važnom jubileju i htjeli smo restoran napraviti mjestom šušura. U današnje vrijeme ljudima je postalo sve teže omogućiti si odlazak u restorane, pa smo odlučili osmisliti marende koje su tipične za Hrvatsku, ali ipak povoljnije od trenutnih cijena u ugostiteljstvu.

-Tako je danas na meniju teleća peka za 13 eura, teleća jetrica za 10 eura, gulaš s lignjama za 12, pileći rižoto za 7 eura, gregada za 10, brujet od jegulja i žaba 10 eura…Gledali smo da i cijene prilagodimo mogućnostima domaćeg čovjeka, pa je cijena gemišta 2 eura, pive od 3 dcl 2,5 eura, kave 1,3 eura itd.

– Što se tiče namirnica, one određuju meni za naredna tri dana. Nastojimo sve uzeti od OPG-ova, pa je i krumpir naš domaći, meso iz Like, svo povrće je domaće, a po ribu odlazimo i u splitsku ribarnicu. Kruh je također naš domaći, veli Aljoša Špec dodajući kako kao ugostitelji drže i do vizualnog dojma kod serviranja i do same usluge.

Chef je Dražen Jelaš, a što se tiče menija, kazat će kako su, dok su radili na Hrpini, bili prepoznati kao riblji restoran. – Ali moram reći da jednako držimo i do kvalitete i pripreme mesnih jela, dodat će.

S konačnim završetkom turističke sezone 1. listopada cijene će, kako kaže, spustiti još niže. Cijene pića ići će 20 posto niže, a cijene večera žele približiti cijenama marendi.

– Namjeravamo ovu zimu nuditi i uslugu organizacije krštenja, vjenčanja, rođendana i ostalih proslava kapaciteta do 120 ljudi. Smatram da je cijena od 40 eura po osobi, koja uključuje i hranu i piće, više nego prihvatljiva, najavljuje vlasnik Hrpine.

Uskoro uvode i uslugu dostave pa će, kako kaže, Makarani imati mogućnost naručiti jela iz svog doma.

Dodaje kako će vikendima organizirati razne koncerte ili glazbu uživo. U petak nastupa Olja Bajrami, a koncert će trajati od 22 do 23,45 sati.

– Bit će i raznih drugih imena, a veseli me što je sve to u prostoru po meni najljepšeg restorana kojemu želimo vratiti staru slavu, za kraj je rekao Špec.

Sponzorirani sadržaj /foto PR