Subota, 13 travnja, 2024
NaslovnicaAKTUALNOUTORAK 18.LIPNJA Ribarske večeri u novom ruhu od 20 sati kod...

UTORAK 18.LIPNJA Ribarske večeri u novom ruhu od 20 sati kod Arbuna

Dosadašnji koncept Ribarskih večeri na gradskoj rivi  definitivno je stvar prošlosti, a što su nam novo pripremili TZ Makarska i PŠRD Arbun doznat ćemo vrlo skoro.

Naime, utorak 18.lipnja prvi je od četiri termina koliko će ih ove godine u programu Makarskog kulturnog ljeta zauzeti ova pučka fešta, koja će se od sada održavati na Plišćevcu uz, kako je najavljeno, drugačiji program,  okrenut lifestyleu stare Makarske. Podsjetimo, Ribarske večeri održat će se još u srijedu 03.srpnja, zatim u utorak 13.kolovoza dok će posljednja ovogodišnja biti na programu u ponedjeljak 02.rujna, dakako sve na adresi Šetalište Sv.Petra 2, odnosno u prostoru PŠRD Arbun.  Tim će povodom, važno je spomenuti, parking od benzinske crpke Ine na rivi prema PŠRD Arbun biti zatvoren praktički čitav dan, od 7 sati ujutro do 1 sat iza ponoći, a kakav program se sprema najavljeno je i na službenim plakatima ovogodišnje manifestacije – riblji specijaliteti i druge gastro delicije, dalmatinska glazba te tradicionalne igre.

O novom konceptu doznali smo nešto više i u nedavnom razgovoru s direktoricom TZ Makarska, koja je tada ocijenila da u onakvom obliku kao prošle i prethodnih godina, Ribarske večeri nemaju mjesto u centru grada. – Ono što smo konkretno ukinuli je bio dernek  na rivi. U pitanju je bio komercijalni show u kojem su neki pronašli svoje profitne interese i osobno nemam ništa protiv toga. No tamo se zapravo prodavalo svašta osim ribe, ulje se prolijevalo u more i po rivi, koja se stalno morala dodatno prati i odlučili smo vratiti Ribarske večeri na način da ćemo turistima predstaviti uistinu onu staru Makarsku kako je živjela nekada. Dakle, u duhu gradića koji je volio ribu, druženje, pjesmu, biti će tu i starih igara za turiste i samo događanje neće imati komercijalni karakter – najavila je nedavno Hloverka Novak Srzić.  Prva ovogodišnja Ribarska večer započet će u 20 sati.

O.F.

- Oglas -