Srijeda, 28 veljače, 2024
NaslovnicaMAKARSKAUKINUTO MAKARSKO LJETO Stiže nam Lito u Makarskoj, najavljeni Bajaga, Hladno pivo...

UKINUTO MAKARSKO LJETO Stiže nam Lito u Makarskoj, najavljeni Bajaga, Hladno pivo…

Grad Makarska se napokon oglasio oko koncepta nekadašnjeg Makarskog ljeta koji je proteklog tjedna još uvijek, kako nam je rekla privremena pročelnica nadležnog odjela, bio u pripremama. Vranješ nam je tad otkrila posve drugačiji pristup organizaciji događanja kazavši kako će biti više manjih “evenata” te kako će se dosta toga dati vanjskim agencijama.
Sad je poznato da ćemo imati Lito u Makarskoj. Naime, promjenom koncepta kulturnih i zabavnih događanja tijekom sezone promijenilo se i ime koje proteklog tjedna još nije bilo definirano. S Podbiokovskih večeri nekoć se, naime, prešlo na Makarsko kulturno ljeto, da bi se kasnije izbacio predznak “kulturno” te smo imali Makarsko ljeto. Sada smo pak dobili Lito u Makarskoj! koje je, kao naziv manifestacije, na jednom mjestu predstavljeno s uskličnikom, dok na ostalima uskličnika nema pa se ograđujemo od točnog naziva.
Iako to nije bilo službeno obznanjeno, očito jer Lito još nije bilo do kraja koncipirano, ove godine je, barem prema tvrdnjama gradske vlasti kojima smo poslali upit, zabavni i kulturni program počeo nešto ranije od dosadašnjih godina nastupom Zdenke Kovačiček i Big Benda Makarska, WTA turnirom i događanjima i koncertima u sklopu WTACity tjedna.
– Ostatak programa za lipanj, srpanj i kolovoz će biti objavljen uskoro. Lito u Makarskoj obuhvatit će niz manifestacija i događanja koji su namijenjeni domaćoj i stranoj publici u suradnji s raznim partnerima i izvođačima. Cilj ovogodišnjeg Lita u Makarskoj je maksimizirati kvalitetu turističke ponude, produljiti trajanje turističke sezone, postići veću prepoznatljivost, produljiti turističku sezonu i potaknuti ciljano repozicioniranje grada na turističkoj sceni.
Odjel za javne potrebe i društvene djelatnosti odgovoran je za organizaciju Lita u Makarskoj, stoji u odgovoru koji nam je stigao iz Grada Makarska.
Kako doznajemo, ovog ljeta bi trebali nastupiti i glazbenici poput Bajage, Hladnog piva…
Podsjetimo da proteklog tjedna kad smo razgovarali s privremenom pročelnicom dosta ugovora nije bilo sklopljeno, ali je bilo jasna ideja da se ide na manja događanja, na disperziranje manifestacija po gradu, i na tzv.outsourcing.
Ivona Ćirak /foto M.D.
- Oglas -