Četvrtak, 29 veljače, 2024
NaslovnicaMAKARSKATISKOVNA KONFERENCIJA MAKARSKOG SDP-A ZA KRAJ GODINE Gradskoj vlasti kritike, novinarima bakalar

TISKOVNA KONFERENCIJA MAKARSKOG SDP-A ZA KRAJ GODINE Gradskoj vlasti kritike, novinarima bakalar

Ususret predstojećim blagdanima gradski odbor SDP-a održao je već tradicionalnu tiskovnu konferenciju na kojoj su se pred makarskim medijima osvrnuli, uglavnom kritički, na proteklih godinu dana u životu grada. -U posljednjih godinu dana naš grad je pokleknuo pred građevinskim lobijem i na svakom koraku vidimo devastaciju prostora i uništavanje prirodnih bogatstva – kazao je predsjednik SDP Makarska Sretan Glavičić, uz tvrdnju da gradskoj upravi nedostaje želje ili moći prekinuti ‘s praksom zadovoljavanja privatnih interesa na štetu građana Makarske’.

Iz SDP-a su poručili i kako nedostaje hrabrosti da se krene s uređenjem grada, uklanjanjem plastenika i nezakonitih objekata, te da se postave pravila ponašanja. Kritizirali su i aktualno stanje u zdravstvenoj zaštiti, za koju su kazali da napreduje sistemom ‘korak naprijed, natrag dva’. – Na inicijativu SDP-a Grad će sufinancirati prijevoz troškova do Dnevne bolnice u Zagvozdu, no to je samo vatrogasna mjera. Svi drugi naši prijedlozi s okruglog stola o zdravstvenoj zaštiti poput dovođenja specijalista, telemedicine i uređenja ambulanti nisu prihvaćeni – dodao je Glavičić.Gradsku vlast prozvali su, između ostalog, i po pitanju gradnje vrtića na Zelenki, kazavši da vrtić i nakon dvije i pol godine ostaje ‘pusta želja’. U prijedlogu proračuna za 2020., s projekcijama za 2021. i 2022.godinu, za tu investiciju predviđaju 15 milijuna kuna. U samo jednoj godini. A prije dvije godine odbili su naš projekt jer je bio preskup, a nije prelazio 10 milijuna kuna – kazao je Glavičić. -U ponedjeljak će gradonačelnik prezentirati prijedlog proračuna i obećati iste projekte koje je obećao lani, a nisu realizirani već dvije godine. Ove godine nije uprihođeno više od 105 milijuna kuna u gradski proračun, a sad za 2020.godinu obećava 176 milijuna kuna prihoda – nastavio je šef SDP-a .

Na tapetu su se uz, gradsku vlast , našli i Turistička zajednica Makarske, kao i projekt Božićnog grada u kojem SDP vidi upitne poslovne dogovore i nepoznanice. -Turistička zajednica već dvije godine renovira prostor Prezentacijskog centra u palači Tonoli, a istovremeno direktorica sklapa ugovore o reklamiranju s autobusnim prijevoznikom, s kojim ima privatne financijske probleme. Pitanje je tko će imati financijsku korist od ljetnih događanja i Božićnog grada – kazao je Sretan Glavičić. Uz predsjednika stranke novinarima su se obratili i dopredsjednica Gordana Muhtić te Jagoda Martić, koja je s druge strane istaknula i nekoliko kvalitetnih projekata u kulturi, primjerice MaFest, Makarska Jazz Festival, Šumoteku, rad udruga poput FA Tempeta ili Zlatoustih za koje je kazala da su primjeri pozitivnih stvari u Makarskoj, iako su uglavnom pogonjene entuzijazmom pojedinaca.Da ne završi sve u zabrinjavajućem tonu, SDP-ovci su se pobrinuli zaželjevši svim sugrađanima sve najbolje za predstojeći Božić i Novu godinu. Nisu loše prošli ni novinari, koji su od makarske političke oporbe za kraj ovogodišnjeg druženja dobili po – bakalar.
O.Franić / D.Antonini

- Oglas -