Četvrtak, 30 svibnja, 2024
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaTESTIRANJE SUSTAVA Građanima u 10.30 stiže SMS poruka Sustava za rano upozoravanje....

TESTIRANJE SUSTAVA Građanima u 10.30 stiže SMS poruka Sustava za rano upozoravanje. Ne treba napraviti ništa

Jutros u devet sati započelo je testiranje Sustava za rano upozoravanje i upravljanje krizama.

“Danas započinjemo s testiranjem Sustava za rano upozoravanje i upravljanje krizama – prva na redu je Vukovarsko-srijemska županija gdje će od 9:00 sati svi korisnici mobitela, od pošiljatelja HR112ALERT, primiti SMS poruku:

‘Poštovani/a, primili ste TEST poruku Sustava civilne zaštite za rano upozoravanje i uzbunjivanje. Ne odgovarajte na poruku. Više na poveznici: LINK'”, objavio je MUP.

Testiranje sustava počinje u 9 sati slanjem SMS-a korisnicima mobitela na području Vukovarsko-srijemske županije, a Splitsko-dalmatinska županija na redu je u 10.30 sati.

Gost središnjeg Dnevnika HTV-a bio je ravnatelj Civilne zaštite Damir Trut, kje istaknuo da građani, nakon što im stigne poruka, ne trebaju napraviti ništa.

-Za njih je samo bitno da tu poruku vide i pročitaju i da znaju da će ubuduće dobivati takve poruke u slučaju situacija koje mogu ugrožavati njihov život ili okoliš. Kroz te će poruke onda dobiti i informaciju kako treba postupati, koje mjere i aktivnosti trebaju poduzimati, kako se treba štititi”,prenosi Index.
MD/ foto MD

- Oglas -