Subota, 2 prosinca, 2023
NaslovnicaAKTUALNOTANJA TOPIĆ, VODITELJICA KLAPE FJORET "Ponosne smo na nastup u Omišu jer...

TANJA TOPIĆ, VODITELJICA KLAPE FJORET “Ponosne smo na nastup u Omišu jer smo osvojile publiku unatoč svim problemima ove godine”

Klapa Fjoret sinoć je osvojila Brončani leut – 3.nagradu publike na 56. Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu, dok im je malo nedostajalo i do treće nagrade žirija, no vjerujemo da se makarsko/tučepska klapa zadovoljna vratila kući.

Bio je to ujedno i povratnički nastup Fjoreta na Omiškom festivalu nakon nekoliko godina pauze, a o dojmovima nakon osvojene nagrade porazgovarali smo s voditeljicom klape Tanjom Topić.

– Vratile smo se nakon četiri godine opet na festival. Zadnjih godina smo se više posvetile komercijalnijoj glazbi i dobivale nagrade na Večerima dalmatinske pisme Kaštela,što sa autorskim pjesmama što sa obradama ali ljubav prema a capella izvornoj pismi je uvijek bila tu i zato nam je ova nagrada vrlo bitna, jer smo osvojile publiku u Omišu bez da smo imali svojih sigurnih glasova – mozda šest naših od prijatelja i rodbine – govori Tanja Topić.

Kako nam kaže voditeljica Fjoreta, nakon svega prevladava osjećaj ponosa jer su se pokazale u pravom svjetlu unatoč brojnim poteškoćama od početka ove godine.

– Imale smo nadasve zreo, emotivan nastup koji nam je dokazao je da smo pri vrhu . Malo nam je nedostajalo do bronce od žirija jer smo tu bile četvrte ali nema veze, osjećaj zadovoljstva nakon nastupa nitko ne može zamijeniti.

– Ponosne smo jer smo imale dosta problema ove godine i zbog toga se nismo mogle skoro 2 mjeseca nalaziti na probama, kako zbog korone tako i drugih problema.Ali unatoč manjku proba izgurale smo jer imamo znanje,talent i iskustvo sve . Vrlo brzo to nama sve ide a i imamo prepoznatljiv zvuk – dodaje Topić.

Fjoretice nakon nastupa u Omišu nastavljaju dalje- već sutra ( nedjelja) sudjeluju na smotri klapa na Klisu a sljedeću nedjelju imaju koncert kraj crkve Sv. Jure sa klapom Vinčace ( višestruki pobjednici Omiša),a u programu sudjeluje i Joško Ševo.
MD/ foto FDK Omiš

- Oglas -