Subota, 20 srpnja, 2024
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaSVE IZVJESNIJE: Pomiču se rokovi državne mature

SVE IZVJESNIJE: Pomiču se rokovi državne mature

Nakon procjena epidemiologa da bi se stanje vezano za epidemiju koronavirusa u Hrvatskoj moglo normalizirati početkom lipnja, sve je izvjesnije da će se takva situacija odraziti na brojne procese, tako i one vezane uz provedbu ovogodišnje državne mature – donosi u utorak Jutarnji list.

Sve se izglednijim čini scenarij prema kojem će se ovogodišnji rokovi mature ipak morati pomicati, prije svega datum eseja iz hrvatskog jezika koji je određen za 16. svibnja, navodi dnevnik. Koji će biti novi datum za pisanje eseja, hoće li se rokovi ostalih ispita, utvrđeni za lipanj, pomicati prema srpnju ili čak na jesen, na rujan, hoće li se na koncu ovogodišnja državna matura morati otkazati sve su to pitanja o kojima Ministarstvo znanosti i obrazovanja u ovom trenutku još ne želi objaviti nove, službene odluke.

Međutim, kako su višekratno ponovili, radi se na više “modela” vezanih uz provedbu ovogodišnje mature, sve su opcije otvorene i ovise o daljnjem razvoju epidemiološke situacije, iz čega se može iščitati da se promjene postojećeg kalendara mature više ne čine nemogućima, piše danas Jutarnji list.

“Pripremamo tri, četiri različita scenarija vezana za maturu o kojima će svi zainteresirani biti pravovremeno obaviješteni” ponovili su iz ministarstva Blaženke Divjak, prenosi Jutarnji list.

M.D./Hina

 

- Oglas -