Nedjelja, 21 srpnja, 2024
NaslovnicaSPORTSLUŽBENO: HRNK Zmaj ulazi u 3. HNL-jug!

SLUŽBENO: HRNK Zmaj ulazi u 3. HNL-jug!

Prema odluci Hrvatskog nogometnog saveza, Treća HNL jug u sezoni 2020./21 brojat će 18 klubova, a sjajna vijest za makarski sport je da će HRNK Zmaj od jeseni igrati u trećoj ligi. Vijest nam je potvrdio direktor Zmaja Ivan Rašić,a uz makarski klub u 3.HNL također ulaze OSK Otok i Hrvatski vitez Posedarje.

– Prezadovoljni smo ovakvim raspletom jer ispunjavali smo sve uvjete licenciranja za 3.HNL, imat ćemo već sutra sastanak Izvršnog odbora gdje ćemo donijeti plan i ciljeve za iduće razdoblje. Idemo dalje, u svakom slučaju mislim da je ovo veliki plus i nama i gradu Makarskoj, kaže Rašić.

Nakon što je NK Junak iz Sinja kroz kvalifikacije izborio plasman u 2. HNL, otvorila se mogućnost da Zmaj popuni prazno mjesto na trećeligaškom jugu.

Nakon prekida prvenstva, Zmaj je intenzivno radio na ispunjavanju kriterija iz Odluke o uvjetima za 3. HNL. Svu potrebnu dokumentaciju predali smo u roku i zadovoljili sve uvjete iz administracije, infrastrukture, sportske i pravne te time otvorili mogućnost plasmana u viši rang.

Zmaj je posljednji put igrao 3. Ligu u Sezoni 2016./2017. Tada smo kao 16. (od 18) ispali zbog smanjenja lige sa 18 na 16 klubova. Nakon 3 godine treća liga je ponovno u Makarskoj – objavili su iz HRNK Zmaj.

O.F. / foto arhiva MD

- Oglas -