Nedjelja, 14 travnja, 2024
NaslovnicaMAKARSKAŠKOLSKA SPORTSKA DVORANA ZELENKA Predviđeno 6,5 milijuna, ali postoji jedan problem s...

ŠKOLSKA SPORTSKA DVORANA ZELENKA Predviđeno 6,5 milijuna, ali postoji jedan problem s ovim projektom

U proračunu za 2022.godinu predviđeno je 6,5 milijuna kuna za izgradnju školske sportske dvorane na Zelenki, tik uz Osnovnu školu oca Petra Perice. U projekcijama za naredne godine ne pojavljuje se više novca za realizaciju ovog projekta, tako da se nameće zaključak kako se u ovoj godini namjerava završiti ovaj objekt.

Iz Grada nismo uspjeli dobiti podatak o ovom projektu, pa smo upitali bivšeg gradonačelnika Juru Brkana dokle se stiglo za njegovog mandata.

– Došlo se do otkupa zemlje. Problem je bio nastao u tome što vlasnik tog zemljišta nije bio voljan prodati zemlju. Onda smo zaključili da je najbolje ići na izvlaštenje u čemu je prvi korak odnosno preduvjet lokacijska dozvola, i to na osnovu idejnog projekta kojeg je radio arhitekt Ivan Lukić, kazao nam je Brkan.

Inače, osim rješavanja školske dvorane koju škola u osnovi nema, iako je izgrađena 1999.godine, postoji problem i s dogradnjom škole. To je jednako stara priča, no kako smo doznali, “zapinje” zbog imovinsko-pravnih odnosa. Zbog jedne male parcele ne može se formirati čestica pa samim time niti steći uvjete za rekonstrukciju ili pak dogradnju škole.

I.Ćirak /foto M.D.

 

- Oglas -