Subota, 13 srpnja, 2024
NaslovnicaMAKARSKASDP MAKARSKA: Je li gradonačelnik pitao Plenkovića što je s postupkom darivanja...

SDP MAKARSKA: Je li gradonačelnik pitao Plenkovića što je s postupkom darivanja područja Peškera Gradu?

Iz makarskog SDP-a prokomentirali su jučerašnji posjet predsjednika Vlade Andreja Plenkovića našem gradu, gdje se zadržao u kratkom razgovoru s kolegama iz HDZ-a:

-Nejasno je u kojoj ulozi je Andrej Plenković jučer posjetio Makarsku, ali bio premijer ili čelnik HDZ-a naš gradonačelnik i čelnik HDZ-a Makarska Jure Brkan trebao ga je pitati što je sa postupkom darovanja područja Peškera koji se ne pomiče s mrtve točke.

Prije više od dvije godine na sjednici vlade u Splitu za Sv. Duju 2018. neistinito je “pokretanje procesa darovanja ” prikazano kao darovanje. U siječnju 2019. gradonačelnik je priznao da je sve zapelo i da ne zna kad će sve biti završeno. Očito je da je sve bio igrokaz koji gradonačelnik još uvijek igra.

Jedini pozitivni pomak učinjen je u prošlom mandatu kada je bivša gradska uprava osigurala da se prestane plaćanje milijun kuna godišnje Hrvatskim šumama.

Od tada se čeka da se dovrši darovanje, jer tek tada će biti moguće taj prostor sustavno osmisliti i učiniti ga reprezentativnim i turističko – ekološki održivim – stoji u FB objavi makarskog SDP-a.
M. D. /foto D. A.

- Oglas -