Subota, 20 travnja, 2024
NaslovnicaMOZAIKKulturaROCKATANSKY RELOADED Oživjelo kultno mjesto makarske alternative

ROCKATANSKY RELOADED Oživjelo kultno mjesto makarske alternative

Protekli je vikend obilovao kulturnim događanjima u gradu, a uz festivale na Glavici i u Parku fra Jure Radića, nije se mala stvar dogodila ni u kultnoj kali na adresi Fra Filipa Grabovca 15, kod rock kluba Rockatansky – jer mjesto kojeg slobodno možemo nazvati lokalnim hramom alternativne i rock glazbe u subotu je ponovo otvorilo vrata. Na makarskoj sceni Rockatansky je prisutan skoro već četvrt stoljeća i kroz vrijeme je promijenio nekoliko vlasnika, s njima i nekoliko različitih era, da bi proteklih gotovo godinu dana stajao zatvoren.
Srećom za ljubitelje Rokija krug se još jednom zavrtio zahvaljujući Ivani Miočević Franić i Miljenku Franiću koji su preuredili prostor, a u subotu ga otvorili u zaista dobroj atmosferi. – Osjetila sam potrebu da nam grad i dalje ima jedan ovakav klub kao mjesto okupljanja nekoliko generacija koje zajedno veže rock glazba. Za buduće razdoblje pripremamo zato i dosta dodatnog sadržaja, izložbi, naših tradicionalnih kvizova, koncerata i glazbenih večeri, svega čime ćemo nakon ljetnog razdoblja našu makarsku jesen i zimu učiniti ugodnijom – kazala je Miočević Franić, najavivši prvo takvo već za ovaj petak.

Tada se u prostorijama kluba otvara vrlo zanimljiva izložba fotografija, autora Vanje Šolina i posvećena gradu New Yorku, a o kojoj će te više detalja moći pročitati u idućim danima. Kako se najavljuje, kroz zimski period Udruga Rockatansky nastavlja s organizacijom koncerata i gostovanja različitih domaćih bendova što, sve u svemu, nagoviješta da nam ljubitelje alternative i rocka u Makarskoj ipak čekaju bolji dani.
O.F.

- Oglas -