Petak, 14 lipnja, 2024
NaslovnicaMOZAIKKulturaPREMIJERNO U DVORANI ARTE Filmski portreti sugrađana snimljeni kamerom talentiranih učenica

PREMIJERNO U DVORANI ARTE Filmski portreti sugrađana snimljeni kamerom talentiranih učenica

Sutra, u Dvorani Arte, s početkom u 20,30, održat će se premijera četiriju kratkih dokumentarnih filmova učenica Osnovne škole oca Petra Perice nastalih na radionici “Mala škola dokumentarnog filma”, pod stručnom palicom Lauryn Čović i mentorskom palicom Marine Srhoj, koja već dugi niz godina vodi školsku filmsku sekciju. Radionica je plod dogovora voditeljice sekcije Marine Srhoj, čiji se učenici već godinama sa smotri i natjecanja vraćaju s nagradama, Lauryn Čović i same škole koja je angažirala mladu snimateljicu.

Na filmovima su radile Kate Turić, Katarina Blažević, Mia Beus, Petra Puharić, Petra Okmažić i Marija Buljubašić, a filmovi, inače svojevrsni portreti odabranih sugrađana, nose intrigantne i upečatljive nazive. To su: “91”, “Ona žena s pasom”, “Nek’ ti stina bude bina” i “Petra”. Tko je zvijezda filma 91, tko je “žena s pasom”, kome je stina bina, a tko je Petra, može se otkriti sutra u Dvorani Arte.

Svi filmovi su maksimalne duljine 10 minuta i svakako ih, kako nam kaže mentorica, vrijedi pogledati. Premijera ide u suradnji s Gradskom galerijom Gojak te Glazbenom školom koja je ustupila prostor dvorane i dio opreme.

M.D./foto M.D.

- Oglas -