Subota, 2 prosinca, 2023
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaPlenković na sjednici Vlade: Ako situacija bude dobra, 1. ožujka popuštamo mjere

Plenković na sjednici Vlade: Ako situacija bude dobra, 1. ožujka popuštamo mjere

Na sjednici Vlade, uz informacije o aktualnom stanju vezanom za koronavirus i za potres, bit će dvije odluke – o donošenju Programa mjera obnove zgrada oštećenih potresom na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije, Zagrebačke županije, Sisačko-moslavačke županije i Karlovačke županije i o financiranju najamnine za stambeno zbrinjavanje osoba čije su nekretnine stradale u potresima na tim područjima, prenosi Index.

Vlada će donijeti i zaključak o financiranju troškova mobiliziranja i nabave robe u svrhu provedbe mjera otklanjanja posljedica katastrofe uzrokovane potresom na području Sisačko-moslavačke, Zagrebačke i Karlovačke županije.

“I dalje bilježimo pad brojki. Tjedni prosjek nam je 75 novih slučajeva na milijun stanovnika, samo Finska i Danska imaju bolju situaciju. Broj preminulih je i dalje u značajnom padu”, rekao je Plenković na početku sjednice.

“Smatramo da je popuštanje mjera primjereno. Svima želim poručiti da ćemo, ako situacija bude dobra, mi ćemo ići dalje u popuštanje, možda već od 1. ožujka”, rekao je premijer.

“Dinamika cjepiva se intenzivira. Do kraja ožujka imat ćemo preko 700.000 doza. Što se tiče razgovora o cjepivima koja nisu rezervirana kroz razgovore s Europskom komisijom. Postojeća cjepiva su učinkovita”, dodao je Plenković.

- Oglas -