Subota, 24 veljače, 2024
NaslovnicaAKTUALNOPaunović: Nema tu mobinga, stres, a i nesuglasice su normalna stvar u...

Paunović: Nema tu mobinga, stres, a i nesuglasice su normalna stvar u instituciji poput TZ-a

Prašina koja se podigla oko situacije u TZ-u i odlaska direktora Vedrana Validžića na bolovanje pomalo se, očekivano, sliježe; jučer nam se javio direktor TZ-a koji je kazao kako se ne radi o mobingu nego velikom stresu i pritiscima, a dobili smo odgovor i gradonačelnika Zorana Paunovića.

Gradonačelnik, ujedno predsjednik TZ-a, demantira da je itko vršio zlostavljanje na radu.

– Nije točno da se nad direktorom vrši mobing, mobing je ozbiljno kazneno djelo i neozbiljno je razbacivati se s takvim optužbama bez ikakvih dokaza. Nakon što sam se u to uvjerio razgovorom s gospodinom Validžićem, zaključio sam da ćemo morati poduzeti pravne korake prema novinarki i medijskoj kući zbog ovih neutemeljenih optužbi, tvrdi Paunović.

Na pitanje je li istina da je Validžić otvorio bolovanje zbog psihičkih smetnji odnosno stresa uzrokovanih navodnim mobingom, odvratio je kako nije primjereno da otkriva podatke o zdravstvenom stanju bilo koga osim sebe.

– Ukoliko vam gospodin Validžić želi reći zbog čega je na bolovanju to je na njemu, ali po meni je to zadiranje u privatnost, veli Paunović.

Inače, Validžić nam je u jučerašnjem razgovoru sam rekao kako pati od kronične bolesti aktivirane stresom.

Je li točno da ste od direktora zahtijevali sistematizaciju u TZ-u i rezanje radnih mjesta kao uvjet za održavanje sjednice Turističkog vijeća?

– Činjenica je da smo razgovarali o sistematizaciji i složili se da su potrebne određene promjene u ustrojstvu rada TZ-a. Nisam uvjetovao održavanje sjednice zbog toga, između ostalog to je bila samo jedna od tema koje smo smatrali važnima obraditi prije održavanja Vijeća.

Zanimalo nas je i kad namjerava sazvati Turističko vijeće.

– Još 31. listopada 2022. sam zakazao sjednicu za 15.studenog 2022. u 14 sati, tako da je i ta priča oko uvjetovanja i otkazivanja sjednice zbog još jedna neistina u članku na koji se pozivate, poručuje Paunović.

Za kraj će kazati kako je stres normalna stvar u institucijama poput TZ-a.

– Na kraju želim dodati da su Turistička zajednica Grada Makarske i Grad Makarska neraskidivo isprepleteni u svom djelovanju i nije bez razloga gradonačelnik po funkciji automatski i predsjednik Turističke zajednice i član Vijeća. Rad u obje institucije je stresan i zahtjevan, zadataka je mnogo i neizbježno je da ponekad dolazi do razilaženja u mišljenjima i nesuglasica među svim akterima. To ne bi trebalo biti tema senzacionalističkih novinskih naslova jer je nešto što je normalno u svakoj suradnji.

Gospodin Validžić i ja smo suglasni u želji da radimo za dobrobit našeg grada, kao i oko promjena koje se moraju dogoditi u makarskom turizmu. Velika odgovornost je na nama i zato je potrebna snažna volja i ustrajnost da ovaj posao nastavimo raditi bez obzira na pritiske i podmetanja koji dolaze s raznih strana, poručuje gradonačelnik.

Ivona Ćirak /foto M.D.

- Oglas -