Utorak, 21 svibnja, 2024
NaslovnicaRIVIJERABrelaOpćina Brela raspisala natječaj za stipendije: vrlodobrima 400, odličnima po 800 kuna...

Općina Brela raspisala natječaj za stipendije: vrlodobrima 400, odličnima po 800 kuna mjesečno

Općina Brela raspisala je natječaj za odobravanje stipendije studentima za akademsku godinu 2021/2022.
Pravo na stipendiju u akademskoj godini 2021./2022 mogu ostvariti studenti koji su državljani Republike Hrvatske, koji imaju prebivalište na području općine Brela, koji su redovito upisani na visoko učilište u Republici Hrvatskoj ili inozemstvu, te koji nemaju odobrenu stipendiju od strane drugog subjekta.

Visina stipendije po studentu iznosi 400 kuna za studente s prosjekom ocjena 3,50 – 4,49, odnosno 800 kuna mjesečno za studente s prosjekom ocjena 4,50 – 5,00.

Stipendiju za uspješnost mogu ostvariti redovni studenti škola i fakulteta u sastavu nadležnog Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske ili visokoškolskih obrazovnih institucija u
inozemstvu, sa prebivalištem na području Općine Brela, i to:
studenti sveučilišta, fakulteta i umjetničkih akademija s prosjekom od 3,50 i više, te studenti veleučilišta i visokih škola s prosjekom od 4,50 i više.

Kriteriji na temelju kojih se vrši odabir kandidata za dodjelu Stipendija primjenjuju se za postignuća u prethodnoj godini školovanja. Za studente prve godine primjenjuje se opći uspjeh u završne dvije godine srednjoškolskog obrazovanja s prosjekom od 4,50 i više, a za studente starijih godina minimalno ostvarenih 50 ECTS bodova od 60 ECTS bodova u prethodnoj godini studija.
Rok za podnošenje prijave na natječaj je 15 dana od dana objave natječaja na web stranici Općine Brela i oglasnoj ploči Općine Brela.
M.D./foto M.D.

- Oglas -