Subota, 13 travnja, 2024
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaODLIKOVANJE I PRIZNANJE Nagrada HNK Radnički Ivanu Lasiću je i zahvalnica posebnoj...

ODLIKOVANJE I PRIZNANJE Nagrada HNK Radnički Ivanu Lasiću je i zahvalnica posebnoj vezi između Makarske i Vukovara

Za našeg sugrađanina i nogometnog entuzijasta Ivana Lasića slobodno možemo reći da je među najzaslužnijima što već jako dugo godina traje jedna posebna veza između Makarske i grada Vukovara – uz niz dosadašnjih priznanja i nedavnu zahvalnicu vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave, dokaz tome su i nagrade koje je dobio upravo ovih dana.

Naime, na Lasićevu adresu stigli su odlikovanje i priznanje za Nesebičnu suradnju i pomoć u radu kluba, kao zahvalnost za veliku promociju vukovarskog HNK Radnički. Ako ne poznajete čitavu priču, HNK Radnički Borovo-Vukovar je nogometni klub koji je u Domovinskom ratu dao golemu žrtvu s 28 poginulih ili nestalih igrača i članova uprave te 27 ranjenih, odnosno najviše među svim sportskim kolektivima u Hrvatskoj. Klub je ponovo započeo s radom dugo nakon rata, tek 2003.godine a tada je naš Ivan Lasić, koji je kroz prijateljstvo s Vukovarcem Zvonimirom Šafarikom već bio dobro upoznat s pričom o stradanju Radničkog te voljan pomoći koliko god može, izabran klupskim Povjerenikom za Dalmaciju.

Nakon toga je Radnički dobio golemu podršku u Makarskoj, službeno je člansku iskaznicu kluba iz Vukovara zatražilo i dobilo preko stotinu građana a i danas, 16 godina kasnije, veliki ih broj svake godine uredno obnavlja članstvo. Zahvaljujući svom trudu i promociji Radničkog Ivan Lasić je, osim povjerenikom za Dalmaciju nedavno izabran i za člana Uprave kluba. -Želio bih se zahvaliti svim makarskim gradonačelnicima koji su bili u mandatu od reaktiviranja kluba pa do danas, jer su redom svi izlazili u susret, a hvala i Makaranima što su podržali HNK Radnički Vukovar i postali članovi. Zbog njih sam i dobio ovu nagradu – kazat će Lasić, uz kojeg je posebnom zahvalnicom amaterskog nogometnog kluba iz Vukovara nagrađen i povjerenik za Makarsku Nikša Lovreta.
O.Franić / D.Antonini

 

- Oglas -