Četvrtak, 18 srpnja, 2024
NaslovnicaSPORTNOVO VRIJEME APFEL UOČI PUTOVANJA U SIBIR 'Sporting igra zastrašujuće, ali ako...

NOVO VRIJEME APFEL UOČI PUTOVANJA U SIBIR ‘Sporting igra zastrašujuće, ali ako se dobro postavimo neće nas lako probiti’

Prvak Hrvatske u futsalu Novo Vrijeme Apfel ovog tjedna nastupa na turniru Elitne runde Lige prvaka u ruskom gradu Tjumenu, u zapadnom Sibiru, nekih 5000 kilometara od Makarske. Dalek je put, stoga, pred trenerom Tomislavom Horvatom i njegovim igračima, ali i velik izazov što se suparnika tiče. Kao i prošle godine, čeka ih Sporting iz Lisabona, inače aktualni prvak Europe, zatim prvak Rusije i domaćin Tjumen te Ayat, doprvak Kazahstana. Prošle godine Makarani su u ovoj fazi ostali bez boda, stoga je ove sezone cilj izbjeći bodovnu nulu a na Final Four prolazi samo pobjednik skupine.
– Sporting je vrhunska momčad koja je na svim razinama sjajna. Imamo razne taktičke varijante, analizirali smo ih. Sigurno je jedino da nećemo ići u jurnjavu s njima jer oni to vole. Djeluju zastrašujuće, a još me više plaši kako igraju obranu. Toliko su agresivni, brzi i sve zatvaraju. Ne daju ti disati. Čak su opasniji kad je lopta u suparnika. Međutim, ako se dobro postavimo u bloku, neće nas tako lako probiti – kazao je trener Tomislav Horvat na današnjoj press konferenciji u hotelu Biokovo, najavljujući okršaj protiv prvaka Europe.
Što se igračkog kadra tiče, vraćaju se kapetan Mate Vuković i prvi vratar Filip Bašković koji su bili ozlijeđeni, ali zato nema Duje Bajrušovića zbog straha od letenja. Da su Makarani završili u moskovskoj skupini, Duje bi se možda i odvažio na put automobilom i vlakom, ali Tjumen je jednostavno predaleko. Do tamo će Makarani stići letom iz Tivta preko Moskve, oko 4 sata ujutro po lokalnom vremenu. Tjumen je, inače, vremenski četiri sata ispred Hrvatske, a na dan dolaska igrače će dočekati i temperatura od minus 20 stupnjeva, na što će se također trebati naviknuti.
Uz trenera Horvata i sportskog direktora Borislava Boću Vukovića, nadolazeći su turnir prokomentirali i kapetan Mate Vuković te Igor Osredkar, najavljujući da se ove godine ide po prve bodove. – Zdrav sam nakon mjesec dana, iako još nisam na fizičkoj razini kao ostatak suigrača. Duje će nam jako nedostajati, ali moramo ga nadomjestiti. Ove godine tražimo iskorak u odnosu na Lisabon – kazao je Vuković, dok Osredkar da je Novo Vrijeme ove godine mnogo iskusnije u odnosu na lani. – Imamo više jakih utakmica iza sebe i možemo se nadati nekom bodu. Prošle godine Sporting je igrao na domaćem terenu, sada smo na neutralnom i vjerujem da rezultat neće biti isti kao tada. Tjumen i Ayat također su vrlo dobre momčadi, no o njima ćemo razmišljati nakon Sportinga – govori Osredkar.

R.I. / Foto: D.Antonini

- Oglas -