Nedjelja, 10 prosinca, 2023
NaslovnicaSPORTNogomet: Zmaj u derbiju začelja dočekuje Dubrovčane

Nogomet: Zmaj u derbiju začelja dočekuje Dubrovčane

Nogometaši Zmaja u posljednja dva tjedna upali su u krizu rezultata, a prava prilika za izlazak iz nje pruža im se već za vikend. Naime, u 6. kolu 3.NL-Jug u Makarsku stižu Gospari, koji i dalje čekaju na svoj prvi bod.

Zmaj je prošli tjedan doživio dva tijesna poraza, što ga je svrstalo na 15. mjesto. Iako mu raspored nije išao na ruku, 2 boda u 5 odigranih utakmica nikako ga ne mogu zadovoljiti. Utakmica protiv Dubrovčana za Zmajevce je došla kao naručena, jer idealnijeg protivnika za izlazak iz krize nisu ni mogli poželjeti.

GOŠK je u dosadašnjem dijelu prvenstva doživio svih poraza. U prošlom kolu na Lapadu je gostovao biogradski Primorac, koji je do uvjerljive pobjede došao bez većih problema . Dubrovčani su tim porazom još malo produbili svoju krizu. Ipak, baš kao što je to slučaj i sa Zmajem i Gosparima je subotnja utakmica u Makarskoj prilika za prekid negativnog niza.

Po svemu navedenome, jasno je da nas za vikend čeka jedna vrlo zanimljiva utakmica. I jedni i drugi težit će pobjedi kojom bi barem nakratko odahnuli te se mogli mirnije posvetiti narednim izazovima. S obzirom da je u dosadašnjem dijelu prvenstva Zmaj pokazao kudikamo više od GOŠK-a (a u nekim utakmicama i bio blizu pozitivnog ishoda), složit ćemo se da u subotnji ogled ulazi kao blagi favorit. Ipak, protivnika se nikad ne smije podcijeniti te se utakmicu mora shvatit maksimalno ozbiljno.

Utakmica se igra u subotu, 23.09. u 16:30.
Dora Srzić/foto MD

- Oglas -