Četvrtak, 25 srpnja, 2024
NaslovnicaVIJESTIHrvatskaMILANOVIĆ: Ne bih na nikoga svaljivao krivnju za pogibiju pilota

MILANOVIĆ: Ne bih na nikoga svaljivao krivnju za pogibiju pilota

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH Zoran Milanović izjavio je u petak da iz poštovanja prema dvojici poginulih vojnih pilota i njihovim obiteljima ne bi sada u nikog upirao prstom i svaljivao krivnju.Nakon posjete Modernoj galeriji predsjednik je rekao kako zbog jučerašnje tragedije ne bi tražio ostavku ministra obrane Damira Krstičevića.
Dodao je da ministar ne odgovara njemu, već premijeru i Saboru, ali mu se javio nakon par sati od nesreće, ostavku nije spominjao, a kasnije je čuo da je ostavku podnio.
“Kad me pitate treba li dati ostavku, to su jako delikatne stvari, događalo se i može se dogoditi za tjedan dana, a ne mora se nikad dogoditi. Može biti posljedica nemara, nerada, loše organizacije ili naprosto nesreća jer je to opasan posao“, rekao je i dodao da iz poštovanja prema ljudima i njihovim ljudima ne želi na nikoga upirati prstom ni svaljivati krivnju.

Teško je govoriti izvan konteksta bi li Krstičević trebao podnijeti ostavku

“Teško je govoriti izvan konteksta bi li zbog ovog trebao podnijeti ostavku, da se to događa stalno onda svakako da, ali pitanje je onda u kojem trenutku, ali samo zbog ovog ne znam“, naveo je Milanović.

Kazao je kako je izvješće o nesreći dobio odmah od načelnika vojske te je obaviješten o svemu što se dogodilo, dok će za sve drugo trebati pričekati rezultate istrage.

Krstičević je u petak nešto prije 9 sati došao u Banske dvore gdje razgovara s premijerom. Ostavku na dužnost ministra i potpredsjednika Vlade dao je sinoć u svom obraćanju u zrakoplovnoj bazi Zemunik.

Novinarima je tada kazao da o ostavci nije obavijestio premijera Andreja Plenkovića, no njih dvojica sinoć su razgovarali telefonski.

U tragičnoj nesreći pada školskog aviona ZLIN jučer su poslijepodne kod Biljana Donjih kod Zadra poginuli pripadnici Hrvatske vojske, natporučnik Marko Novković i poručnik Luka Jagatić, polaznik letačke selekcijske obuke.

Hina / foto D.A.

- Oglas -