Ponedjeljak, 4 ožujka, 2024
NaslovnicaMAKARSKAOBILJEŽAVANJE DANA HRVATSKE RATNE MORNARICE Večeras spektakl u gradskoj luci i koncert...

OBILJEŽAVANJE DANA HRVATSKE RATNE MORNARICE Večeras spektakl u gradskoj luci i koncert grupe Dalmatino

Grad Makarska jutrošnjim je programom započeo obilježavanje Dana Hrvatske ratne mornarice, u spomen na pomorsku bitku iz 887. kada je od strane neretvanskih gusara poražena mletačka flota, prilikom čega je ubijen i dužd Petar Kandiano.

Tijekom jutra je delegacija Grada sa predstavnicima HRM-a položila vijenac na Spomen-ploču pomorske bitke, program je nastavljen na ratnom brodu DBM-82-Krka bacanjem vijenca u more, čime je odana je počast svim poginulim hrvatskim mornarima. Tradicionalno, ispred PŠRD-a Arbun posjetitelji su mogli razgledati izložbu Brodomaketarskog kluba Leut, dok je u sklopu proslave jučer održana i 27. Regata hrvatskih mornara Jedriličarskog kluba Bura.

Današnji program nastavlja se i dalje – do 19,00 sati ratni brod DBM-82-Krka otvoren je za građene koji od 19,00 mogu pogledati ples brodica u gradskoj luci u organizaciji PŠRD-Arbun – Sekcija drvenih brodova. Spektakl u gradskoj luci, uprizorenje pomorske bitke Neretvanskih Hrvata i Mlečana je u 20,00 sati, a svi sudionici zajedno će od 19,30 sati krenuti od PŠRD-a Arbun rivom do velikog mula.

Vrhunac proslave je koncert grupe Dalmatino, koji započinje večeras od 21 sat na gradskoj rivi.
MD/foto GRad Makarska

- Oglas -