Četvrtak, 25 srpnja, 2024
NaslovnicaAKTUALNOMAKARSKA, 23.TRAVNJA: Preminula korisnica Doma za starije, u gradu još 7 zaraženih

MAKARSKA, 23.TRAVNJA: Preminula korisnica Doma za starije, u gradu još 7 zaraženih

Tijekom jučerašnjeg dana, prema izvješću KBC-a Split, preminule su dvije osobe starije životne dobi koje su uz nekoliko kroničnih bolesti bile pozitivne i na COVID infekciju. Muška osoba rođena 1934. godine bila je korisnik doma za starije i nemoćne osobe u Splitu, smještajne jedinice u Vukovarskoj. Druga preminula osoba bila je korisnica doma za starije i nemoćne osobe u Makarskoj, rođena 1926.godine – prenosi Dalmatinski portal.

Prema izvješću NZJZ-a Splitsko-dalmatinske županije od ukupno 270 obrađenih testova još je 25 osoba zaraženo koronavirusom i to iz Splita 5 ( od toga 1 korisnik doma za starije i nemoćne u Vukovarskoj ), Makarske 7 (od toga 5 korisnika doma za starije i nemoćne osobe Makarska ), Dicma 11 ( svi korisnici privatnog doma za starije i nemoćne osobe koji su bili asimptomatični ali su uzimanjem uzorka potvrđeni kao pozitivni na COVID infekciju ), Trogira 1 i Otoka 1.

Među novooboljelim osobama jedna je zdravstvena djelatnica i to medicinska sestra KBC-a Split koja od 06.04.2020. nije u kontaktu sa pacijentima i osobljem bolnice

Među novooboljelim osobama 5 osoba je iz samoizolacije

107 osoba je hospitalizirano

8 osoba nalazi se na respiratoru i to 6 iz Splitsko dalmatinske županije i 2 iz Šibensko kninske županije.

M.D.

- Oglas -