Srijeda, 22 svibnja, 2024
NaslovnicaMAKARSKAKrešo Bengalka, Bore Balboa, Svemirko i mnogi drugi na prvom Festivalu kulture...

Krešo Bengalka, Bore Balboa, Svemirko i mnogi drugi na prvom Festivalu kulture mladih u Makarskoj

Udruga studenata Makarske rivijere organizira prvi Festival kulture mladih – MASU u Makarskoj. Festival MASU je osmišljen kao spoj umjetničkih kolonija, likovnih radionica te koncerata najpopularnijih hrvatskih izvođača. Održat će se od 7. do 10. rujna na Spomeniku Revolucije u Makarskoj.

„Masu – Festival kulture mladih organiziran je od strane Udruge studenata Makarske rivijere koja aktivno djeluje zadnje dvije godine te je ideja za festivalom proizašla iz prošlogodišnjih događaja koja su organizirana kako bi se potaknu rad studenata i mladih i kreirao sadržaj za iste s područja Makarske rivijere- Koncept festivala je obuhvatit kulturno-umjetnički sadržaj i glazbeno-edukativni“, rekla je organizatorica festivala Perina Žanetić.

„Festival traje sve skupa četiri dana u sklopu kojih će se održati koncerti, kolonija studenata likovne akademije, likovne radionice, satovi yoge i radionice plesa. U samu organizaciju uključeni su studenti i mladi s područja Makarske rivijere a koncertima rap i poprock bendova ćemo popratit trendove istih“, dodala je.

Tijekom Festivala, makarski javni prostori u gradu će postati ateljei studenata Likovne akademije iz Makarske, Splita, Zagreba i Rijeke koji će različitim vrstama medija izraditi djela koja nakon festivala idu na aukciju u humanitarne svrhe. Radovi koje će studenti izraditi, također ćete moći pogledati na izložbi u Gradskoj galeriji u Makarskoj uz cash&carry radova. Tema izložbe bit će povezana s Dalmacijom i dalmatinskim stilom života.

„U sklopu umjetničkog dijela gostuje 13 studenata likovne akademije iz Zagreba i Rijeke te će kroz četiri dana izradit i13 radova koji će nakon festivala ići na aukciju. Studenti ce inspiraciju pronalazit u samom gradu, a djelovat će na javnim površinama s različitim medijima. Zadnji dan festivala održat će se cash & carry njihovih arhivskih radova te izložba. Cilj kolonije je podržati mlade umjetnike i dat im prostora za rad kako bi prezentirali sebe i svoj rad kroz djela nastala tokom kolonije“, rekla je Perina Žanetić

Osim likovnog aspekta Festivala, Makarska će i na dva dana ugostiti glazbene koncerte koji će se održati na Spomeniku Revolucije. Nastupat će Bore Balboa, Svemirko, Porto Morto, TTM, Nemanja, Krešo Bengalka, Žuvi te popratne predgrupe. Koncerti će također biti popraćeni zanimljivim vizualnim efektima i video projekcijama na kojima su radili studenti.

U sklopu Festivala, održat će se i edukativno-kreativne edukacije koje će voditi studenti Likovne akademije, kao i radionice plesa te satovi joge.

Ovo je prvi ovakav Festival na području Makarske rivijere čiji su organizatori isključivo studenti, a cilj mu je unaprijediti kvalitetu života studenata i mladih s tog područja i šire te poticanje kulturnog izražavanja.

Sve informacije o Festivalu „MASU“ možete pronaći na Facebook i Instagram profilima Festivala, kao i Udruge studenata Makarske rivijere. https://www.instagram.com/studenti.makarskarivijera/

https://web.facebook.com/studenti.makarskarivijera/?_rdc=1&_rdr

Projekt je nastao uz potporu Grada Makarske i Turističke zajednice Makarska.

- Oglas -