Petak, 19 travnja, 2024
NaslovnicaSPORTKošarka: U Makarskoj gostuje jedan od favorita lige

Košarka: U Makarskoj gostuje jedan od favorita lige

Druga hrvatska muška liga Jug stigla je do 12. kola, a košarkaši Amfore odmjerit će snage sa zadarskom Diadorom.

Makarani su proljetni dio prvenstva otvorili uvjerljivom pobjedom nad DOŠK-om, u tom trenutku vodećom momčadi lige. Ta pobjeda Amforašima je zasigurno dala veliko samopouzdanje za nastavak sezone. Tjedan dana kasnije Makarani su trebali gostovati kod Dražena Petrovića, međutim ta utakmica je odgođena. Amfora je tako već dva tjedna bez ijedne odigrane utakmice, pa bi susret protiv Diadore trebala dočekati nešto svježija od svojih protivnika. Zadrani su pak prošli tjedan ugostili Cetinu te su na kraju došli do uvjerljive pobjede. Diadora trenutno drži drugo mjesto na ljestvici, pa je jasno da u susret protiv Amfore (koja se nalazi na 7. mjestu) ulazi kao veliki favorit.

Međutim, tako je samo na „papiru“, utakmica se tek treba odigrati, a u njoj je sve moguće. Amfora je već pokazala da se može ravnopravno nositi s onim najboljima, pogotovo kad se igra u Makarskoj. Eventualna pobjeda protiv Diadore za Amforu bi bio drugi veliki „skalp“ u samo dva tjedna, a ujedno bi joj i omogućio napredak na ljestvici.

Za Zadrane pak ovotjedna utakmica ima znatno veću težinu. Naime, Diadora je u ovom trenutku „prvi pratitelj“ vodećeg Mislava, na kojeg bi pobjedom u Makarskoj stavila ogroman pritisak. Poznato je da Diadora (koja je inače razvojna ekipa KK Zadra) „puca“ na plasman u viši rang (Prvu ligu), a da bi to ostvarila mora pobjeđivati u kontinuitetu.

Što se tiče ovotjedne utakmice u Makarskoj, jasno je da su Zadrani favoriti. Amfora će pak napraviti sve da dođe do još jedne važne pobjede.

Utakmica je na rasporedu u nedjelju u 17 sati.
MD/foto MD

- Oglas -