Subota, 20 srpnja, 2024
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaKLASTER MAKARSKE RIVIJERE, ZABIOKOVLJA I BIOKOVA Turističke zajednice zajedno u projektu...

KLASTER MAKARSKE RIVIJERE, ZABIOKOVLJA I BIOKOVA Turističke zajednice zajedno u projektu razvoja cikloturističke ponude

Suradnja turističkih zajednica s područja obje strane Biokova u četvrtak je urodila zajedničkim potpisivanjem Ugovora o razvoju cikloturističke destinacije Makarske rivijere, Biokova i Zabiokovlja. U pitanju je projekt koji je okupio turističke zajednice Makarske, svih općine naše rivijere, uključujući područja parka prirode Biokovo kao i Vrgorca te Imotskog i koji će, prema najavama, u iduće tri godine donijeti sustavno osmišljenu ponudu ljubiteljima biciklizma.

Klaster Makarske rivijere, Zabiokovlja i Biokova formiran je na inicijativu TZ Makarska u čijim je prostorijama u četvrtak zajednički potpisan ugovor s krajnjim ciljem brendiranja našeg područja kao kvalitetne cikloturističke destinacije. Prema najavama, ovog ljeta obavit će se analiza postojećeg stanja, na jesen bi trebalo krenuti s uređivanjem i označavanjem staza a projekt je povjeren poduzeću SPOT d.o.o. iz Varaždina, specijaliziranom za razvoj inovativnih i održivih oblika turizma, koje je profesionalno i osobno iskustvo te strast za biciklizmom pretočilo u brand Trail – Full Cycling Experience posvećen upravo razvoju cikloturizma.

Trail – Full Cycling Experience razvio je posebnu metodologiju i okupio iznimno stručni tim koji će u tri godine provedbe projekta područje njegove provedbe pretvoriti u osmišljenu, brendiranu i razvijenu cikloturističku destinaciju. Projektne aktivnosti uključivat će analizu stanja i potencijala, trasiranje novih staza i osmišljavanje tematskih ruta, izradu vizualnog identiteta i brendiranje, izradu plana promocije i marketinga te niz edukacija za privatne i javne subjekte koji bi svim dionicima približili ogromne mogućnosti razvija i poslovne prilike koje cikloturizam donosi.Hrvatska ubrzano postaje sve zanimljivija cikloturistička destinacija, a kroz Hrvatsku prolaze i četiri EuroVelo rute, od kojih najnovija i jedna od najdužih – EuroVelo8, prolazi upravo po Jadranskoj obali što razvoj cikloturističke ponude cijele regije čini posebno važnom – navode u zajedničkom priopćenju.
O.Franić

- Oglas -