Četvrtak, 25 srpnja, 2024
NaslovnicaVIJESTIHrvatskaKINA POSLALA VRIJEDNU POŠILJKU Stiglo nam čak 58 tona medicinske opreme

KINA POSLALA VRIJEDNU POŠILJKU Stiglo nam čak 58 tona medicinske opreme

U zagrebačku zračnu luku Franjo Tuđman u utorak je sletio još jedan zrakoplov na izravnom letu iz Šangaja s 58 tona medicinske opreme, što je nastavak kontinuirane dostave zaštitne opreme i opskrbe hrvatskog zdravstvenog sustava u borbi protiv epidemije koronavirusa, priopćila je Vlada.

Najvećim dijelom riječ je o opremi koju je Hrvatska nabavila od državnih kompanija MEHECO i Sinopharm.

Letom je dopremljena i donacija splitske tvrtke Deltron i njihovih kineskih partnera, tvrtke Gree Electric Appliances Inc., koja je namijenjena Kliničkom bolničkom centru Split i Domu zdravlja Splitsko-dalmatinske županije, izvijestila je poslijepodne Vladina Služba za odnose s javnošću.

Uz koordinaciju Ureda predsjednika Vlade, Veleposlanstvo RH u Pekingu, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta i Ministarstvo zdravstva nastavljaju s nabavom zaštitne opreme sličnim letovima i u sljedećim danima i tjednima, dodaje se u priopćenju.

Prva velika pošiljka medicinske opreme iz Kine nakon izbijanja epidemije stigla je u Zagreb 12. travnja, u izravnom letom iz Šangaja. Tada je stigao zrakoplov s oko 60 tona zaštitne opreme koja je potrebna hrvatskom zdravstvenom sustavu i drugim službama koje sudjeluju u suzbijanju epidemije koronavirusa, priopćeno je 12. travnja iz Vlade RH. Tada je najavljeno da će sličnih pošiljki, na svojevrsnom zračnom mostu između Kine i Hrvatske, u idućim tjednima biti još nekoliko. I 19. travnja u zagrebačku zračnu luku Franjo Tuđman izravno iz Šangaja sletio je zrakoplov s oko 70 tona zaštitne opreme.

Hina / Foto: Pixabay

- Oglas -