Nedjelja, 16 lipnja, 2024
NaslovnicaRIVIJERATučepiJoš jedna bajkovita večer ka Kulture: Glumačka postava "Otočke terce" ispraćena ovacijama

Još jedna bajkovita večer ka Kulture: Glumačka postava “Otočke terce” ispraćena ovacijama

U Podstupu je sinoć održana peta večer ka Kulture u tučepskim zaseocima, s punim gledalištem, ali i s puno emocija. Naime, glazbeno je predjelo “servirao” makarski kantautor Ivica Šoda Cotić koji je izveo pet pjesama te je nagrađen ritmičnim pljeskom, a nakon njega izvedena je predstava “Otočka terca” Centra za kulturu Novog Vinodolskog.

– Na samom su početku u poziciju putnica, ne nužno i kapetanica vlastitih života, postavljene sve tri protagonistkinje, dvije sestre na vječnom odmoru od života-ostarjela glumica Ava (Branka Petrić Fehmiu) i nešto mlađa Bela (Olivera Baljak), ulovljena u vječnom pokušaju zavaravanja vlastite potrebe za drugačijim kao i zagrebačka puca Doris (Ana Vilenica), prevoditeljica života odviše sličnog knjigama u čije je tkivo svakodnevno uronjena.

Evolucija njezine prisutnosti i razrada od pozicije uljeza, gotovo kućnog nametnika pa do dragog gosta, očovječene inačice kućnog ljubimca zaduženog za razbijanje neizbježne monotonije otočkog svakodnevlja najzanimljiviji je, čak i nosivi dio dramskog zapleta u tekstu Otočke terce”, navodi se, između ostalo, u osvrtu kritičarke Petre Miočić Mandić.

Glumice su s pozornice ispraćene dugim ovacijama, te su nakon ustrajnog poziva na bis izašle na binu i ponovno izvele završnu pjesmu. Kako doznajemo, glumica Branka Petrić Fehmiu nakon izvedbe je komentirala kako u karijeri bilježi odlične predstave, a sigurno je imala 150 premijera, no da su rijetke za pamćenje. Večer u Podstupu ubrojila je u te koje se na zaboravljaju.

Da večer bude posebna i standardno toplog domaćinskog ozračja, pobrinuli su se i tučepski domaćini koji su otvorili konobe, a nakon programa posjetitelje je čekala zabava uz klapu i tučepski bronzin. Prosvjetiteljski dio odradio je Glasnogovornik u lišću.

I.Ćirak /foto MD

- Oglas -