Utorak, 21 svibnja, 2024
NaslovnicaIZBORI 2021.IZBORI 2021 Stjepan Zelić i Domovinski pokret objašnjavaju zašto nisu imali troškove...

IZBORI 2021 Stjepan Zelić i Domovinski pokret objašnjavaju zašto nisu imali troškove u kampanji

U izvješćima o financiranju izborne kampanje ni nezavisna lista Stjepana Zelića Ajmo Makarska ni Domovinski pokret nisu naveli niti jednu donaciju, niti trošak u kampanji, premda vidimo u gradu da obje liste imaju svoje plakate i jumbo plakate.

Prema riječima Stjepana Zelića, stvar je u tome da nisu podmireni svi računi.

– Svi troškovi izborne kampanje će biti pravilno evidentirani u drugom financijskom izvještaju jer nisu podmireni svi računi koji još nisu u dospijeću. Nakon što izvršimo novčane transakcije, u drugom financijskom izvještaju ćemo precizno navesti sve troškove, a po naputku Državnog izbornog povjerenstva, kazao nam je Zelić.

Anita Pervan, nositeljica liste Domovinskog pokreta, kaže kako je njihova praksa takva da se računi plaćaju u središnjici, u županiji. Oni u Makarskoj, veli, nemaju račun, nisu primili ni donacije, a i da jesu, stavili bi to na račun u središnjici stranke.

– Mi smo naručili plakate, odnosno zakup za jumbo plakat, oni plaćaju, a kad budu računi plaćeni, oni će objaviti i rashode, ali i donacije ako ih bude. I taj račun je vidljiv i zapravo vam tako rade skoro sve stranke, kaže Pervan dodajući kako će sve biti prezentirano u drugom financijskom izvješću.

Ivona Ćirak

- Oglas -