Četvrtak, 23 svibnja, 2024
NaslovnicaIZBORI 2021.IZBORI 2021 Jure Brkan: Ostavljam grad ljepšim, urednijim, boljim i kulturnijim, a...

IZBORI 2021 Jure Brkan: Ostavljam grad ljepšim, urednijim, boljim i kulturnijim, a Zoranu želim da bude bolji gradonačelnik od mene

Netom nakon što su bili poznati prvi neslužbeni rezultati, a prema kojima je bilo jasno da će u narednom mandatu Makarskom upravljati Zoran Paunović (SDP), u SDP-ov je stožer došao Jure Brkan, HDZ-ov kandidat, čestitajući pobjedniku na dobivenim gradonačelničkim izborima.

U svojoj izjavi za medije Brkan se zahvalio svim biračima koji su izašli na izbore, a posebice onima koji su dali glas Marini Andačić Krivić, kandidatkinji za zamjenicu, te njemu kao kandidatu za gradonačelnika. U politički vrlo profesionalnom i odlučnom govoru nije propustio zahvaliti se ni onima koji su dali glas HDZ-ovom kadididatu za župana Blaženku Bobanu.

– Prije svega, ponosan sam na naš 4-godišnji mandat, uvjeren da ostavljam naš grad ljepšim, boljim, urednijim pa čak i kulturnijim mjestom nego što je to bio prije 4 godine. S druge strane, čestitam novom gradonačelniku Zoranu Paunoviću i ostavljam mu na računu 35 milijuna kuna, nekoliko kapitalnih projekata u izgradnji, hrpu projektne dokumentacije, i nekoliko građevinskih dozvola, te mu želim da bude bolji gradonačelnik od mene, kazao je Brkan u svojem obraćanju.

Pohvalio je kolegicu Marinu nazvavši je velikom ženom i velikom radnicom koja ga je ustrajno  pratila u kampanji.

– Mi smo pokušali iskomunicirati našu poruku našim biračima, no oni je nisu prepoznali kao takvu, i to je njihovo pravo. Ali poručujem da će HDZ u Gradskom vijeću biti jaka i žestoka oporba, a poučeni iskustvom s SDP-ovom vlašću iz prošlih mandata, i time kako raspolažu novcem naših sugrađana. Mi ćemo ih motriti i nećemo dozvoliti da rade greške kakve su radili, kazao je Brkan.

Što se tiče analize izbora, kazat će kako je HDZ velika stranka i kad dobiva i kad gubi. – Stat ćemo i skupiti svoje redove i vidjeti gdje su greške u mandatu i u kampanji, te analizirati zašto su se dogodile, kazao je Brkan dodajući kako kao predsjednik stranke preuzima odgovornost i za mandat i za kampanju, te se zahvalio svima koji su kampanju učinili uzbudljivom i upečatljivom.

Ivona Ćirak /foto O.F.

- Oglas -