Četvrtak, 23 svibnja, 2024
NaslovnicaIZBORI 2021.IZBORI 2021 Evo kakve su mjere i akcije kandidati za gradonačelnika pripremili...

IZBORI 2021 Evo kakve su mjere i akcije kandidati za gradonačelnika pripremili za spas turističke sezone

Koje će mjere poduzeti nakon dolaska na vlast, a kako bi turistička sezona bila što sigurnija te imaju li uopće aktivnosti u svojem programu koji bi osigurali sezonu sa što manje teškoća i prepreka prouzrokovanih bolešću COVID-19, pitali smo kandidate HDZ-a, SDP-a i NLO-a.
Aktualni gradonačelnik Jure Brkan kaže da će poštivati preporuke nacionalnog i županijskog stožera te u skladu s istima brzo i kvalitetno organizirati rad svih gradskih službi.
– Također, u suradnji s ZJZ Splitsko-dalmatinske županije potencirat ću cijepljenje što većeg broja turističkih djelatnika, kako bi spriječili daljnje širenje virusa Covid-19 i omogućili siguran život naših ljudi, ali i turista. Sve gradske službe, stavljaju se na raspolaganje za razvoj turističke sezone uz apsolutno poštivanje epidemioloških mjera, rekao je Brkan.

Zoran Paunović iz SDP-a također ističe kako je važno žurno procijepiti što veći broj naših sugrađana, ne samo turističkih djelatnika.

– Time postajemo sigurnija destinacija, kaže Paunović te dodaje kako je njihova ključna mjera ponuditi brzu, lako dostupnu i što povoljniju uslugu testiranja.

– Dakle, svi posjetitelji koji u Makarskoj ostvare najmanje jedno komercijalno noćenje, moći će se uz prethodnu najavu testirati i subotom i nedjeljom. Sve detaljne informacije napraviti ćemo dostupnim putem svih raspoloživih digitalnih kanala Grada i TZ-a i naravno svi privatni iznajmljivači i hotelijeri biti će pravovremeno informirani. Na navedenim stranicama moći će se pronaći svi potrebni podatci o radnom vremenu, lokacijama, vrstama testova COVID-19 i cijenama testiranja za turiste koji ostvare minimalno jedno komercijalno noćenje. Testove ćemo subvencionirati ovisno o duljini boravka u Gradu Makarskoj. Podatke o ostvarenom noćenju provjeravati ćemo putem eVisitor sustava u suradnji s TZ-om, veli Paunović.

Treća mjera tiče se pripreme čitavog niza destinacijskih događanja koja će se moći uskladiti i realizirati u slučaju ograničenja zbog epidemiološke situacije ili u slučaju poboljšanja epidemiološke slike. – Fokus će nam biti i na aktivnosti u posezoni s fokusom na Hrvatske goste, kroz autentična pop-up događanja, kaže Paunović.

– I za kraj, marketinšku kampanju usmjerit ćemo prema ciljanim skupinama i fokusirati se na ponudu koja je epidemiološki sigurnija, npr. kuće za odmor i mogućnosti boravka u prirodi… Pridržavat ćemo se svih propisanih kriterija od strane Svjetskog vijeća za putovanje i turizam, te aktivnosti iz projekta Safe Stay in Croatia Ministarstva turizma i sporta, zaključuje SDP-ov kandidat.

Planirane mjere i aktivnosti iznio je i NLO, točnije, kandidatkinja za gradonačelnicu Ivana Miočević Franić.

– Turistička sezona će biti u punom jeku po završetku izbora što znači da će se odluke i mjere morati donositi brzo. Gostima ćemo omogućiti jednostavan proces testiranja PCR-om i BAT-om subvencioniranjem produženog rada testiranja punkta u Makarskoj. Svi testovi trebaju biti ispisani na engleskom jeziku. Javne prostore kao što su plaža, riva i gradska jezgra ćemo intenzivnije održavati sukladno higijenskim propisima.
Turističke djelatnike ćemo educirati i poticati na korištenje „Safe stay in Croatia“ – nacionalne oznake za sigurnost sa jasnim mjerama kojih se pridržavamo. Vidljivost sigurnosti i održavanja će biti prioritet na oglasnim pločama i digitalnim ekranima te službenim stranicama grada i gradskih tvrtki, ističu u NLO-u.

Ivona Ćirak

 

- Oglas -