Subota, 13 srpnja, 2024
NaslovnicaIZBORI 2020IZBORI 2020 Bernardić: Plenković na čelu najkorumpiranije Vlade u povijesti RH

IZBORI 2020 Bernardić: Plenković na čelu najkorumpiranije Vlade u povijesti RH

Čelnik SDP-a i Restart koalicije Davor Bernardić ocijenio je u nedjelju kako je u HDZ-u na djelu “kvadratomanija”, referirajući se na pisanje portala Index da se čelnik HDZ-a i premijer Andrej Plenković nalazi u novoj aferi oko utaje ‘kvadrata’ svoga stana.

“Prema jučerašnjem pisanju jednog portala, Plenković se nalazi u novoj aferi oko utaje kvadrata svoga stana. To je njihov dobro viđen obrazac ponašanja. Moje je pitanje premijeru Plenkoviću hoće li, kao što je smijenio brojne ministre iz svoje Vlade zbog utaje kvadrata nekretnina, taj isti kriterij primijeniti i na sebe zbog utaje kvadrata svoga stana“, rekao je.

Iz SDP-a su priopćili da je Bernardić u Trogiru, na predstavljanju kandidata Restart koalicije iz IX. izborne jedinice, komentirao Indexov članak po kojemu je Plenković u imovinskoj kartici upisao 43 četvorna metra manju površinu od one navedene u zemljišniku.

Plenković na čelu najkorumpiranije Vlade u povijesti RH

Ponovno je Plenkovića optužio da je na čelu najkorumpiranije Vlade u povijesti Hrvatske i prozvao ga što nije javno odgovorio na pitanje novinara “postoji li Kalmetina mafija u Zadru”. “Pozivam predsjednika Vlade da se jasno očituje na to pitanje”, rekao je Bernardić.

Vladi zamjera i da se skriva iza Nacionalnog stožera civilne zaštite te da je donijela odluku o održavanju parlamentarnih izbora jer su htjeli profitirati na koronakrizi, bez obzira na to što su time, kaže, ugrozili zdravlje građana.

Poručio je i da je 5. srpnja na građanima izbor žele li modernu, progresivnu, europsku Hrvatsku koju im nudi Restart koalicija, ili žele “najcrnju Hrvatsku u povijesti s koalicijom HDZ-a i Škore zajedno”.
Hina /foto D.A.

- Oglas -