Četvrtak, 18 srpnja, 2024
NaslovnicaMOZAIKŽivotIva Falak Urlić, omiljena makarska ljekarnica: Farmacija je bila logičan izbor budući...

Iva Falak Urlić, omiljena makarska ljekarnica: Farmacija je bila logičan izbor budući nas je u užoj obitelji – sedam farmaceuta!

Lice Ive Falak Urlić izašlo je na naslovnici nagradnog kataloga “Adiva”, a objava intervjua s uvijek nasmijanom Makarkom, izazvala je puno komentara podrške i pohvala sugrađana, nametnuvši nekakav zaključak kako je Iva vrlo popularna makarska ljekarnica.

Magistra farmacije za “Adivu” je otkrila kako se profesionalno bavi farmacijom 15 godina, a zanimljiva je i prilično neobična činjenica da ih je u užoj obitelji čak sedam farmaceuta! Uz Ivu to su roditelji Zoran i pokojna majka Vesna, sestra Ana koja radi u Osijeku, ujak Nikša i ujna Branka koji su na riječkoj adresi, a farmaceut je bila i baka Marija.

U intervjuu je Iva otkrila kako je prezadovoljna sa svojim timom, kako u Makarskoj tako i u Zagrebu, te da pacijentima savjetuje da osluškuju svoje tijelo te da zdravlje stave na prvo mjesto.

Nas je zanimalo kako komentira reakcije sugrađana zbog kojih smo joj dodijelili titulu ako ne najomiljenije, a onda jedne od najomiljenijih ljekarnica u gradu.

– Iskreno, iznenađena sam pozitivnim reakcijama i komentarima na ovaj članak te ovim putem svima zahvaljujem od srca na lijepim riječima i podršci. Ne bih se nazvala omiljenim ljekarnikom jer sam sigurna da i ostali kolege u gradu rade kvalitetno na isti način. Smatram da su pozitivne reakcije rezultat uzajamnog povjerenja koje sam stekla sa svojim pacijentima i nastojanju da se svakom pacijen tu posvetim maksimalno koliko mogu, rekla je Iva dodajući kako su kolegice i kolege iz obje jedinice jednako zaslužni da sve funkcionira kako treba.

Foto: Adiva.hr

S obzirom da je cijela familija u farmaciji, nismo mogli ne upitati Ivu najavljujuju li možda i djeca, premda su još mali, interes za tim poslom.

– Klinci još ne spominju što bi radili, ali bilo bi lijepo kada bi netko od njih nastavio obiteljsku tradiciju i bavio se farmacijom. Ipak, odluka kojim zanimanjem će se baviti bit će njihova i ja ću ih kao roditelj podržati u tome, odvratila je Iva.

U intervjuu je, inače, otkrila kako je farmacija bila logičan izbor s obzirom na obiteljsku tradiciju.

– Još u djetinjstvu bih dolazila u ljekarnu u kojoj su radili moji roditelji gledati kako se rade kreme, pečatirati recepte i slagati kutijice lijekova. U to vrijeme toliko sam se uživjela u ulogu farmaceuta da sam od roditelja tražila da mi kupe naočale kako bih više sličila tetama u ljekarni. Naravno, danas se tome smijemo. Tijekom srednje škole i puberteta bilo je faza da postanem arhitektica, ali farmacija je prevagnula. Danas mi je neizmjerno drago zbog toga, ispričala je Iva koja je inače majka dvoje djece te kako veli, vrijeme izvan posla uglavnom rezervira za njih.

Foto: Adiva.hr

– U svim obavezama ipak se nađe vremena i za odlazak na sport, putovanja i druženja s prijateljima. Poprilično smo aktivna obitelj u kojoj je organizacija jako bitna, tako da svi stignemo otići na sve aktivnosti koje smo zamislili. Budući da mi je ljeto izuzetno radno, zimski praznici su uvijek rezervirani za neko veće putovanje i to je nešto što me u potpunosti ispunjava, otkrila je u razgovoru Iva.

Ivona Ćirak /foto Adiva.hr

- Oglas -