Utorak, 16 travnja, 2024
NaslovnicaMAKARSKAISPRAVAK Gradonačelnik nije potrošio 260, nego 20 tisuća kuna u prvih šest...

ISPRAVAK Gradonačelnik nije potrošio 260, nego 20 tisuća kuna u prvih šest mjeseci 2022.

Još 24. studenoga 2022. objavili smo tekst pod naslovom PUT PUTUJEM Na službena putovanja potrošeno 827 posto više nego lani’  u kojem je navedeno da je na službena putovanja u Makarskoj prvih šest mjeseci 2022. potrošeno 260.000,00 kuna, što je 827 posto više u odnosu na prethodno razdoblje.

Objavljene brojke navedene su, kako smo tada napisali, u kontekstu aktualizacije teme ‘o vjađima gradonačelnika, zamjenice, ili/i najbližih suradnika’, dok je sam tekst objavljen dan nakon sjednice Gradskog vijeća Grada Makarske na kojoj se raspravljalo o polugodišnjem izvještaju o izvršenju proračuna Grada Makarske za razdoblje siječanj-lipanj 2022. i u kojem je iznesen i podatak kako je na službena putovanja potrošen iznos koji je naveden i u našem naslovu.

Na račun ovog teksta dobili smo primjedbe od strane gradonačelnika Zorana Paunovića i Odvjetničkog ureda koji ga zastupa, a koji su ga protumačili na način da je sav iznos od spomenutih 260.000 kuna pripisan samo gradonačelniku. Takvo što u tekstu nismo tvrdili, no s druge strane, tamo uistinu nismo navodili detaljnije podatke iz kojih bi bilo jasnije na koga se sve odnosi ukupan iznos troškova službenih putovanja od 260.000 kuna, jer tim podacima u tom trenutku nismo raspolagali. Zbog točnosti i kompletnosti svih podataka objavljujemo pojašnjenje koje smo naknadno dobili od Grada.

Naime, iznos od 260.000 kuna predstavlja ukupan trošak službenih putovanja Grada Makarske i 10 proračunskih korisnika, a to su Javna ustanova MARA, Gradski muzej, Gradska knjižnica, Gradska galerija Antun Gojak, Osnovna škole oca Petra Perice, Glazbena škola Makarska, Osnovna škola Stjepana Ivičevića, Dječji vrtić Biokovsko zvonce, JVP Grada Makarske i Gradski sportski centar Makarska.

Prema podacima koje smo dobili iz Grada najveći dio od spomenutih 260.000,00 kuna, odnosno 225.000,00 kuna se odnosi na troškove triju makarskih škola u polugodišnjem periodu, dok troškovi službenih putovanja gradonačelnika i ostalih zaposlenika Grada (razdjel Upravni odjel za opće poslove i imovinu Grada) iznose  tek 20.000,00 kuna.

Ističu i kako je gradonačelnikov trošak za službena putovanja 55 posto manji od iznosa koji je potrošen u mandatu prethodnog gradonačelnika Jure Brkana za isto razdoblje godinu ranije, kada je potrošeno 31.000 kn.

Makarska danas

- Oglas -