Nedjelja, 21 srpnja, 2024
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaHERCEGOVINA: Veći broj osoba koje su ozdravile nego novozaraženih

HERCEGOVINA: Veći broj osoba koje su ozdravile nego novozaraženih

Tri županije u Hercegovini zabilježile su nekoliko zadnjih dana zaredom veći broj osoba koje su ozdravile nego onih zaraženih koronavirusom, objavljeno je na konferenciji za novinare u petak u Mostaru.

„Broj izliječenih je značajno veći nego broj novooboljelih, što nas rasterećuje u daljnjem praćenju pandemije covida-19“, rekao je novinarima specijalist infektolog Sveučlišne kliničke bolnice u Mostaru Jurica Arapović.

U posljednja 24 sata nije zabilježena nijedna pozitivna osoba na koronavirus.

Po njegovim riječima, u posljednjih četrdesetak dana borbe protiv koronavirusa u Covid-bolnici zabilježen je 351 pozitivan laboratorijski uzorak od 3547 testiranih. Pri tome je zabilježeno 17 smrtnih slučajeva, što predstavlja smrtnost od 4,8 posto zaraženih.

Arapović je upozorio kako poboljšanje epidemiološke slike nije razlog za potpuno opuštanje.

„Teško da će pandemija biti zaustavljena kroz određeno vrijeme“, ocijenio je.

Glasnogovornik Vlade i Stožera civilne zaštite Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Pero Pavlović rekao je kako je Koordinacijsko tijelo te vlade održalo jutros sastanak sa županijskim stožerom civilne zaštite pri čemu su najavili postupno ublažavanje strogih mjera kako bi se normalizirao život ljudi i funkcioniranje gospodarstva.

Područje Hercegovine je nakon banjolučke regije najpogođenije koronavirusom u Bosni i Hercegovini.

Hina / D.A.

- Oglas -