Petak, 19 travnja, 2024
NaslovnicaMAKARSKAGradonačelnik Paunović čestitao našem zlatnom šahistu Toniju Vujčiću: 'Idealan je moment da...

Gradonačelnik Paunović čestitao našem zlatnom šahistu Toniju Vujčiću: ‘Idealan je moment da još više populariziramo šah među mladima’

Hrvatska šahovska reprezentacija gluhih osvojila je nedavno prvu zlatnu medalju za Hrvatsku na Olimpijskim igrama gluhih održanima u Turskoj, a veliki je uspjeh proslavljen i u Makarskoj, koju je u reprezentativnom dresu predstavljao naš šahovski majstor Toni Vujčić.

Povodom osvajanja zlatne medalje danas je u gradskoj vijećnici u Makarskoj održan prijem za Tonija Vujčića kojem su u ime Grada Makarske čestitali gradonačelnik Zoran Paunović i zamjenica Antonija Radić Brkan.

– Čestitam hrvatskoj reprezentaciji i našem sugrađaninu Toniju koji nas je sve učinio ponosnima, ovo je izvrsna uvertira u cijelu ovu godinu, kao godinu Europskog grada sporta u Makarskoj. Iza ovog uspjeha sigurno stoji ugogodišnji trud i znojenje i čestitam našem Toniju na golemom uspjehu, a ovom prilikom bi istaknuo i njegovu nesebičnost i predanost, jer je već dvije godine uključen u gradski projekt škole šaha u našim osnovnim školama, a projekt odnedavno provodimo i u vrtićima. U pitanju je sport kojeg osobno izuzetno cijenim i mislim da je ovo idealan moment da ga pokušamo popularizirati i kod nas – kazao je Paunović.

Na dosadašnjoj podršci makarskom šahu Gradu su se zahvalili sam Toni, te u ime Šahovskog kluba Makarska Ivan Mlinarević, istaknuvši kako je samom klubu čast imati takvog igrača, ali i da podbiokovski šah ima još imena koja se ističu svojom kvalitetom. Dodajmo za kraj da je prijem završen prigodnim poklonima – dok je Vujčiću uručena umjetnička slika, naš šahist je gradonačelniku Makarske poklonio svoj reprezentativni dres.
MD/foto MD

- Oglas -