Ponedjeljak, 4 ožujka, 2024
NaslovnicaMAKARSKAKOTIŠINA Otvaranje Interpretacijskog centra Veliki Kaštel odgođeno do daljnjega zbog epidemioloških mjera

KOTIŠINA Otvaranje Interpretacijskog centra Veliki Kaštel odgođeno do daljnjega zbog epidemioloških mjera

Iz Grada Makarske oglasili su se priopćenjem za javnost vezano za brojne upite o otvaranju interpretacijskog centra Veliki Kaštel u Kotišini za posjetitelje.

– Grad Makarska je 11. studenoga ove godine svečano obilježio završetak radova na interpretacijskom centru Veliki Kaštel koji je realiziran kao dio velikog projekta ,,Revitalizacija kulturno-povijesne baštine zaseoka Kotišina”. Nositelj projekta je Grad Makarska, a partneri Turistička zajednica grada Makarske, Javna ustanova Park prirode Biokovo i turistička agencija TIP Ektreme.

Samo tjedan dana nakon završne konferencije projekta, iz Stožera civilne zaštite RH stigle su najave o strožim epidemiološkim mjerama koje su nas omele u pripremama otvaranja Interpretacijskog centra za posjetitelje.

Naime, cijeli postav interpretacijskog centra baziran je na taktilnom doživljaju pa je svaki posjetitelj u direktnom kontaktu i interakciji sa multimedijalnim instalacijama koje su uklopljene po etažama male kvadrature. Budući da u takvom prostoru, poštujući epidemiološke mjere koje su na snazi od 22. studenoga, ne možemo osigurati sigurnost naših djelatnika i posjetitelja, do daljnjega nismo u mogućnosti interpretacijski centar otvoriti za javnost.

Nadamo se da će strože epidemiološke mjere, uz odgovorno ponašanje svih nas, uskoro rezultirati boljom epidemiološkom situacijom i da ćemo vrata našeg  interpretacijskog centra konačno otvoriti našim građanima i turistima – priopćili su iz Grada.

O.F. / foto MD

 

 

- Oglas -