Srijeda, 28 veljače, 2024
NaslovnicaMAKARSKAFOTO GALERIJA Dan HRM: Ples brodova u luci i glazbena poslastica za...

FOTO GALERIJA Dan HRM: Ples brodova u luci i glazbena poslastica za kraj

Nakon jutarnjeg protokolarnog dijela u kojem je sudjelovao ratni brod DBM ,,Krka” proslava Dana Hrvatske ratne mornarice u Makarskoj
nastavljena je i u popodnevnim satima uz promenadni nastup Gradske glazbe Makarska.

Iako je ove godine zbog epidemiološkim mjera izostalo već tradicionalno uprizorenje pomorske bitke kod Makarske u gradskoj, luci građani i turisti nisu ostali zakinuti.

U organizaciji Sekcije drvenih brodova PŠRD-a Arbun održan je ples brodica koji se tematski
odlično uklopio u proslavu te stvorio poseban svečarski ugođaj u gradskoj luci.

Ciljevi osnivanja Sekcije drvenih brodova su očuvanje irevitalizacija pomorske i ribarske baštine na području Grada Makarske te razvoj i promocija prepoznatljivog turističkog proizvoda baziranog na pomorskoj baštini.

-Dug je bio put od ideje do realizacije projekta i željenog budućeg stanja, a uskoro ćemo svjedočiti kako u Makarskoj još uvijek ima zaljubljenika u drvo i drvene brodove koji godinama ulažu značajna sredstva u njihovo održavanje, poručili su organizatori.

U večernjim satima, u Ljetnom kinu održan je koncert Orkestra Hrvatske ratne mornarice i klape Sveti Juraj koji su makarskoj publici, kao i uvijek, priredili vrhunski glazbeni doživljaj.

Makarska publika, uz repertoar tradicionalnih dalmatinskih klapskih pjesama, imala je prigodu uživati i u klapskoj izvedbi domoljubnih i zabavnih pjesama. Koncertu je nazočio i zapovjednik HRM-a kontraadmiral Ivo Raffaneli.
PMD/foto: Grad Makarska/M.D.
- Oglas -