Utorak, 21 svibnja, 2024
NaslovnicaAKTUALNODIP: Izvješća o financiranju promidžbe nisu dostavila 34 kandidata

DIP: Izvješća o financiranju promidžbe nisu dostavila 34 kandidata

Zakonsku obvezu dostave financijskih izvješća sedam dana prije drugog kruga lokalnih izbora ispunilo je 283 izbornih sudionika od njih 317, obvezu, dakle, nije ispunilo njih 34, objavilo je u nedjelju Državno izborno povjerenstvo (DIP).

Rok za dostavu financijskih izvješća, koja uključuju izvješća o troškovima, donacijama i popustima za medijsko oglašavanje, istekao je noćas u ponoć.

U dostavi financijskih izvješća podbacili su kandidati za gradonačelnike i načelnike te njihove zamjenike.

Naime, do propisanog roka svoja je izvješća dostavilo svih 30 kandidata za župane i gradonačelnika Grada Zagreba te njihove zamjenike, 98 do 110 kandidata za gradonačelnike i 155 od 177 kandidata za općinske načelnike i njihove zamjenike.

Izborni sudionici izvješća dostavljaju unosom u DIP-ov informacijski sustav, a objavljuju se na mrežnoj stranici Povjerenstva prvog radnog dana od dana dostave.

S nedjeljom, na mrežnim stranicama DIP-a objavljena su izvješća 15 izbornih sudionika, onih koji su ih predali do ponoći 20. svibnja.

U ponedjeljak će biti objavljena i financijska izvješća dostavljena u petak, 21. i subotu, 22. svibnja 2021. te izvješća dostavljena tijekom 23. svibnja, nakon isteka roka za njihovu dostavu, najavio je DIP.
Hina /foto O. F.

- Oglas -