Danas započinje Autentica Food&Wine Festival! Festival otvaramo panel raspravom na temu “Storytelling u gastronomiji”, koja će se održati u dvorani Arte s početkom u 16:30 sati.
Ugostit ćemo stručnjake koji će govoriti o važnosti pripovijedanja u promociji autohtonih recepata, proizvoda i gourmet tradicije grada Makarske.
Današnji program:
16:30 – 19:00
Dani autentičnih okusa i priča
Lokacija: Dvorana ARTE
Panel 1 – “Autentična gastronomija nije samo pitanje okusa
– ona je priča, identitet, nasljeđe.” Iskustva s terena, izazovi i primjeri dobre prakse.
Sudjeluju: Dr.sc. Zoran Paunović, gradonačelnik | Marina Josipovic direktorica TZGM i gastro entuzijastica | Mario Mandaric chef, Michelin * restoran Noel, Zagreb | Ela Ožić, voditeljica Ješka Fine Bistro i Svjetlana Softic, by GastroDiva
Moderator: Regina Zubanović
Panel 2 – Gastro priče koje ostaju: Od kuharice do caše vina. Kroz ovaj panel otvorit ćemo pitanja kako lokalna kuhinja oblikuje percepciju destinacije i zašto je važno očuvati izvornu recepturu i tradiciju.
Sudjeluju: Vedrana Vela Puharić, čuvarica tradicije i jela biokovskog kraja, Bernarda Marasović, direktorica TZG Skradin i pokretačica Skradinskog festivala rižota, Vice Bušelić, autor kuharice o tradicionalnom naslijeđu,
Petar Kusić, vlasnik vinarije
Moderator: Regina Zubanović
18:00 – 24:00
AUTENTICA četveroručna ekskluzivna večera
Lokacija: Ješka Fine Bistro
Kuhaju: Mario Mandarić, chef nagrađivanog restorana s jednom
Michelinovom zvjezdicom, Ela Ožić i Ljudevit Blažević, chefovi Ješka Fine Bistroa.
Dva termina večere: – 18:00 h – 21:00 h. Broj mjesta je ograničen.