Četvrtak, 25 srpnja, 2024
NaslovnicaSPORTDanas sportaši mogu početi s treninzima

Danas sportaši mogu početi s treninzima

Danas, u ponedjeljak 27. travnja, omogućava se trening hrvatskim sportašima I. i II. kategorije u pojedinačnim sportovima te seniorskim ekipama koje nastupaju u najvišem stupnju natjecanja.

To je omogućeno nakon što je Vlada Republike Hrvatske u četvrtak usvojila Zaključak o mjerama za pokretanje gospodarskih i drugih djelatnosti, a što se odnosi i na sport, u uvjetima epidemije koronavirusa.

Središnji državni ured za šport (SDUŠ) objavio je u petak preporuku o treninzima, koju je izradio Hrvatski zavod za javno zdravstvo. Njome je propisano na koga se odnosi mogućnost treniranja, koje sve uvjete treba zadovoljiti, na koji način treba voditi evidenciju treninga i točno postupanje za vrijeme, te prije i poslije treninga.

Treninge za sportaše u individualnim sportovima bit će lakše organizirati negoli u ekipnim sportovima.
Tako je Hrvatski nogometni savez (HNS) osnovao radnu skupinu koja će pripremiti smjernice klubovima za postupni povratak uobičajenom ritmu treninga i utakmica. Radna skupina će sve preporuke razviti u suradnji s predstavnicima Stožera civilne zaštite, a prvi korak u pripremi za nastavak sezone bili bi treninzi u malim skupinama, do pet igrača.

Hina / Foto: O.F.

- Oglas -